Trucuri utile pentru o casa decorata in stil personal

0

stil personal

Poti sa-ti amenajezi casain stil personal, adica un stil care sa te defineasca pe tine, pe cei din casa si care sa fie in acord perfect cu stilul tau de viata si cu nevoile tale.

Nu trebuie sa ai mobila de inalta clasa si nici piese de decor sofisticate pentru a avea o casa frumosa, placuta si eleganta. Evident calitatea pieselor de mobilier conteaza si este important sa pastrezi un standard cat mai inalt, dar asta nu inseamna ca trebuie sa apelezi numai la producatori de firma. Piese de mobilier simple si bune poti gasi nu doar la numele mari. Ceea ce conteaza esential este modul in care imbini ceea ce ai si cum stii sa realizezi un stil personal in casa ta.

Tine cont de aceste sfatui in abordarea unui stil personal de amenajare interioara in casa ta!

Apeleaza la obiecte originale, precum covoare, stergare, sobe, placi de teracota sau piese de mobilier, devin astfel adevarate bijuterii. Reutilizeaza cu alt scop obiecte clasice si repara si reconditioneaza ceea ce ei inainte de a arunca si de a cumpara ceva nou. Un fotoliu vechi, de exemplu, are mereu o structura de lemn solida care poate sa fie folosita prin retapisare. Alege materiale noi, inedite, pe gustul tau. Lucrurile vechi au o poveste in spate si sunt mereu iubite de cei in casele carora se afla.

Cand alegem sa decoram un spatiu in stil personal, trebuie sa avem in vedere gandirea de ansamblu, atmosfera pe care dorim sa o obtinem si sa nu parcurgem doar jumatate de drum, condimentand spatiul doar cu cateva accente personale, ce nu isi vor gasi locul decat daca intreg contextul si atmosfera sunt gandite ca atare.

Stilul personal este strans legat de felul de a fi al celor din casa, iar aceasta este una din conditiile esentiale care definesc acest mod de amenajare interioara.

Chiar si asa conteaza la fel de mult respectarea proportiilor. Este important un echilibru perfect intre dimeniusnea camerelor si numarul si dimensiunea pieselor de mobilier. Daca exista elemente de mobilier foarte volumininosase aceatea trebui echilibrate prin culori descise ale decorului general si elemente perfect proportionate, in restul camerei. Unori este ideal sa respecti regula “putin inseamna mult!”

Pardoseala este un detaliui foarte important intr-o casa si un element care impune in ameneajarea in stil personal. Nu poti avea o camera cu parchet pretios decorata rustic si nici o camera ultramoderna cu dusumele de lemn. Armonia intre detalii si ceea ce nu se poate schimba in camera (podele, locul ferestrei, al usii) sau care nu s epot schimba decat cu multa manopera si cu investitii importante trebuie sa dea tonul in camera respectiva.

Spatiul interior amenajat in stil personal trebuie sa ramana simplu. Pot interveni elementele contemporane de grafica, desen, pictura sau diverse instalatii, care sa se integreze perfect in atmosfera dorita. Peretii albi reprezinta suportul ideal pentru reinterpretari si manifestari artistice dintre cele mai variate. Limita dintre originalitate si kitch este foarte fina.

Spatiul interior nu trebuie sa fie sufocat de mobilier. Folosim mult mai putin din ceea ce aveam, iar ceea ce nu folosim inseamna ca nu ne trebuie! Foloseste reinterpretari ingenioase, fie din schimbarea sau dublarea functiunilor unor obiecte (un cufar vechi sau o lada de zestre arata excelent in locul masutei de cafea, de exemplu)

Tesaturile si textilele sunt importante intr-o amenajare interioara si esentiale cand este vorba despre o organizare interioara in stil personal. Textilele au capacitatea de a incalzi vizual atmosfera unui spatiu interior si de a conferi un plus de personalitate prin motive si culoare. Pentru o atmosfera primitoare, dar in acelasi timp aerisita, evitati combinarea excesiva a acestora.

Evita suprapopularea si supraaglomerarea, combinarea haotica intre traditional si modern, aglomerarea de culori, dar si finisajele sau materialele care imita materiale scumpe.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply