Slăbește ușor, cu fructe

0

Ne confruntăm adesea cu problema kilogramelor în plus și încercăm diete de tot felul. Unele au efectul dorit, altele doar ne amăgesc. Un stil de viață sănătos, cu mișcare zilnică, respectarea orelor de somn și o dietă echilibrată fac minuni. Iar fructele se dovedesc un aliat prețios în acest demers.

Vara piețele și magazinele sunt pline de mere, piersici, căpșune și alte fructe. Dacă vrei să slăbești puțin, acum este momentul să profiți de oferta bogată și să încerci unele diete pe bază de fructe.  Poți începe o cură de slăbire oricând dorești, dar,  dacă alegi una cu fructe, ai grijă să fie unele de sezon.

Storcător de fructe sau blender? Care sunt diferențele și care e mai bun?

Cum convingi copilul să mănânce legume și fructe

Indiferent de dieta pe care o adopți, reține că odată terminată, efectele nu vor dura, dacă nu încerci să te menții. Un aport sporit de apă în timpul dietei și după terminarea acesteia ajută enorm. Totodată, unele  regimuri de slăbit cum sunt cele cu mere, cu lămâie sau portocale pot influența negativ stomacul, din cauza acidității, fiind nerecomandate celor care suferă de ulcer, gastrită.

Dacă urmezi vreun tratament, cere-i părerea doctorului tău care-ți va spune dacă este sau nu indicat. De exemplu, grepfrutul interacționează cu mai multe medicamente prescrise pentru tratarea depresiei, durerilor, bolilor vasculare etc. Se pare că și sucul de pomelo și portocalele de Sevilla interacționează cu unele medicamente, așa că nu strică să fii precaută.

Cel mai bine, înainte de a începe o cură, este să te consulți cu un nutriționist, care va găsi un regim potrivit nevoilor organismului tău, pentru că fiecare corp este unic și cura prin care prietena ta a slăbit 10 kilograme s-ar putea să nu funcționeze la fel de eficient la tine.

Cum fructele conțin multe vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și au puține calorii, reprezintă aliați de nădejde în lupta cu kilogramele în plus și contribuie la detoxifierea organismului. Și numai înlocuirea  unora dintre mesele principale cu o porție de fructe ajută substanțial.

Pentru succes

Dacă vrei să ai succes pe termen lung, evită curele agresive, pe cele care promit scăderi dramatice de greutate. E posibil ca ulterior să  te trezești cu mai multe kilograme decât aveai inițial.

Înfometarea nu ajută la nimic, secretul este să ajuți corpul să se schimbe treptat, fără stres. Consumă cantități mari de fructe, înlocuind alimentele cu multe calorii, cu conținut mare de zahăr ori sare. Un măr sigur este mai sănătos decât un pachet de biscuiți cu cremă sau chips. Simpla introducere în meniul zilnic a unui fruct poate avea efecte spectaculoase. De exemplu, un studiu făcut pe femei a demonstrat că doar introducerea în alimentație a unui grepfrut, fără a modifica nimic în rest, ajută la scăderea greutății.  După 13 săptămâni de observație, subiecții dăduseră jos, în medie, 6 kilograme.

Dacă vrei să nu te simți frustrată, încearcă o dietă în care să combini fructele de toate felurile și culorile; vei beneficia de mai mulți nutrienți și corpul se va adapta mai ușor.  Corelează cantitatea de alimente ingerate și numărul de calorii însumate cu tipul de activitate pe care îl desfășori și evită să urmezi timp îndelungat o dietă drastică, bazată doar pe un fruct, care înlocuiește toate mesele; poate duce la perturbarea metabolismului.

Puțin suc Mestecă mult, să te saturi repede

Potrivit studiilor efectuate de specialiști, consumul de sucuri nu creează aceeași sație­ta­te precum fructele în­tregi. Acțiunea de masticație transmite semnalul că organis­mul este alimentat și, după o perioadă, că este sătul. Deci încearcă să mesteci cât mai mult ceea ce mănânci.

Recomandat este să mănânci și coaja merelor, perelor, gutuilor, deoarece conține multe vitamine, și să muști din fructul netăiat, fiindcă acest execițiu face bine dinților și nu numai.

Mai bune Sănătoase, nu doar frumoase

Caută fructe  obținute cu mai puține tratamente sau chiar ecologice, chiar dacă sunt mai mici și mai puțin atrăgătoare.

• Știai că…

… în coaja merelor se găsește și acid ursolic, care are rol în dizolvarea grăsimii  din corp?

… portocalele accelerează procesul de ardere a grăsimilor?

… ananasul facilitează digestia, accelerează metabolismul și ajută mult la slăbit?

… fructele conțin în medie 80% apă, de unde efectul lor de hidratare?

… slăbești rapid înlocuind unele mese cu apă și suc de lămâie? Dar efectele pot să nu fie  unele de durată. Se recomandă o cură de 10-14 zile în care se beau șase pahare de apă cu suc de lămâie/zi și se a­dop­tă o alimentație ușoară, variată.

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply