Sfaturi de organizare pentru hol. Scapa de aglomerare.

0

Transformă locul în care îţi îngrămădeşti lucrurile( rucsace, jachete, mingi de fotbal) într-un loc care-ţi va permite să ajungi la serviciu la timp şi te va face fericit când te vei întoarce acasă.

organizare pentru hol

1.Trăiască dulapul din hol

Aspiră la a inspira

Dacă arată ca un spaţiu întunecat şi neglijat, fii sigură că toţi membrii familiei tale vor arunca acolo haine, pantofi, eşarfe şi multe altele. În schimb, poţi vopsi dulapul din hol şi îi poţi adăuga nişte elemente ajutătoare: coşuri şi cutii care oferă personalitatea şi ajută la organizare.

Impune limite

Păstrarea unui spaţiu de depozitare comun pe hol necesită mai multe atenţie, deci învaţă-ţi familia să scoată toate lucrurile de care nu are nevoie din dulap ( cel puţin o dată pe săptămână). Noul motto: Dacă vrei să împărţim spaţiul, aruncă-ţi din obiecte.

Citeste si: Cum iti formezi obiceiul curateniei

2. Ia cuvântul

Distreză-te cu compartimentele

Un dulap plin de încălţăminte este un coşmar- şi o invitaţie pentru praf. Revendică spaţiul prin achiziţionarea unui pantofar în care să-ţi pui cea mai des folosită încălţăminte: balerini, pentru atunci când dai o fugă la cumpărături, sneakeri, pentru atunci când îţi plimbi câinele. Pantofii cu toc ar trebui să fie puşi într-o camera cu oglindă supradimensionată.

Păstrează-le entuziasmul

Într-o lume ideală, echipamentul sportiv, împreună cu aferentul mănunchi de iarbă şi bulgării de noroi, nu ar părăsi vreodată garajul. Dar când este sezonul de fotbal, tenis sau ciclism, acceptă inevitabilul şi pune-ţi echipamentul rătăcit într-un coş de metal. Stabileşte o zi de făcut curat pe hol în care fiecare să-şi pună lucrurile în locul potrivit.

Citeste si: Improspateaza-ti casa pentru primirea musafirilor

3. Ordine şi disciplină

Faceți un efort de grup

Înlocuieşte grămezile de lucruri- lesa câinelui, plasele pentru cumpărături, colecţia de şepci- cu un cuier multifunctional care nu te va mai lăsa să-ţi cauţi nebuneşte lucrurile şi care-ţi va permite să te bucuri de tot spaţiul vertical. Este şi mai bine dacă-ţi cumperi unul cu agăţătoare în care poţi agăţa obiecte cu forme ciudate, ca sticlele de apă ( pe timp de iarnă), sau apărători pentru urechi .

Jos pălăria (și mănușile)

Evaluează prețul accesoriilor și aruncă acea mănușă fără pereche și alte lucruri ca nu-ți sunt necesare. Pe cele pe care le păstrezi, punele în niște coșuri de bucătărie. Pune-le mai jos pentru cei mici ( să spunem deasupra cuierului pentru încălțăminte), și mai sus pentru cei ce pot ajunge.

Ai nevoie de o verificare a hainelor

Hainele nepurtate se strâng ușor. Dar sunt multi metrii pătrați buni de folosit. Acum este momentul să scoți tot ce nu ai purtat anul trecut și să-l pui în sacul cu haine de oferit în scopuri caritabile.

Citeste si: 8 idei pentru amenajarea holului

4. Actualizări ușor de înțeles

Trece- ți traseul pe hartă

O intrare eficientă trebuie să se potrivească cu felul în care o traversezi. Dacă este un spațiu de tranziție, este timpul să reanalizezi schema. Gândește-te la ordinea în care îți aranjezi lucrurile ( chei, geantă, haină, încălțăminte), și pune-le în ordine.

Ocupă-te de lucrurile importante

Foloseștepe hol un covor din iută sau din iarbă de mare, care reține nisipul și murdăria, ascunde petele, și este rezistă și la trafic. Se scutură foarte ușpr, și este, de asemenea, și ușor de aspirat.

Citeste si: Orice camera are nevoie de … ceva

5. Oprește-te, aruncă, și așteaptă

Încearcă „Instant Messaging”

O mica tablă de scris garanteză că toate mesajele tale nu se vor pierde.

Plicurile, vă rog

Așează corespondența nesortată într-un coș și oprește acea aglomerare terifiantă de hârtie pe hol.

Adaugă un breloc

În loc să-ți arunci cheile în poșetă, folosește un raft cu magnet să ți le ia practice din mână și să le țină pregătite.

 

Sursa foto: podsolnykh – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply