Mobilier pentru spatii mici. Sfaturi de la designer.

0

Mobilierul pentru spatii mici trebuie sa fie destept, functionabil, transformabil. Designerul nostru, Cristina Bordoiu, iti va da in continuare cateva sfaturi si idei care iti vor fi de ajutor atunci cand iti amenajezi casa.

Ce mobilier recomanzi in amenajarea spatiilor mici?

Recomand mobilierul destept, transformabil, multifunctional si pe cat posibil, suspendat (cu cat lasam la vedere mai mult din pardoseala, cu atat incaperea va parea mai mare).

Citeste si: Cele mai bune sfaturi pentru amplasarea mobilei in casa.

Mobilier pentru spatii mici. Desigur, mobilierul facut la comanda este varianta care ofera cea mai mare flexibilitate, dar fie ca se opteaza pentru acesta, pentru cel modular sau pentru cel cumparat direct din magazine, e important sa fie maximizat din punct de vedere al spatiilor de depozitare si a functionalitatii.

De trebuie sa se tina cont in amenajarea unui apartament vechi sau a unuia nou?

Inainte de toate, trebuie sa se tina cont de dimensiunile si proportiile spatiului in sine si toata amenajarea sa se adapteze la scara sa.

Referitor la apartamentele din blocurile comuniste, exista un stereotip, sunt mici si urate, asa ca persoanele care achizitioneaza un asemenea apartament tind din start sa darame peretii. Dar, doar daca doresti o zona de zi tip open space, renuntarea la bucataria inchisa poate fi un pas bun.

Citeste si: Mobilier mobil in bucatarie.

Minusul acestor apartamente nu este compartimentarea, ci suprafetele reduse ale incaperilor. Daca e sa vorbim de mobilier pentru spatii mici, atunci primul pas este sa se rezolve problema depozitarii.

Citeste si: Cum aranjezi mobila. Sfaturi si solutii.

Care este secretul spatiilor mici?

Secretul spatiilor mici, dar aerisite sta in cromatica, in alegerea mobilierului si in sistemul de iluminare. Pe partea de cromatica recomand culorile deschise, calde. Daca se vrea ca incaperea sa para mai inalta, recomand corpurile de iluminat cu lumina orientate spre tavan sau diverse sisteme incastrate in tavan.

Interviu de: Alina Borcea. Publicat in revista Casa si gradina. Afla: Cum te poti abona la revista Casa si gradina.
Foto: IKEA.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply