Să ne bucurăm de florile de primăvară! 

0

Florile de primăvară cu bulbi, de la gingașii ghiocei la maiestuoasele lalele, ne umplu sufletul de bucurie și ne încântă privirea cu frumusețea lor. Bucură-te de florile de primăvară cu bulbi, dar nu uita să le acorzi și câteva îngrijiri minimale. Unora dintre ele trebuie să le tai florile, la altele nu este necesar, dar la toate lasă frunzele să dispară în mod natural. Dacă unele cresc prin gazon, nu-l tunde înainte de a le muri toate frunzele. Dozează-le corect necesarul de hrană și apă și ține cont de faptul că fertilizările nu se fac doar la răsărire și înflorire, ci și după înflorire.

ghiocei in prim-plan
Foto: Flori Lixăndroiu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ghioceii
Nerăbdători să răsară, gingași, dar puternici, frumoși, dar modești, ghioceii sunt unele dintre cele mai îndrăgite flori ale primăverii. Deși înving zăpada și ne aduc bucuria florilor, nu cer nimic în schimb; lasă-i pe locul lor, se vor descurca foarte bine și singuri.

Brândușele
Florile ofilite ale brândușelor nu trebuie îndepărtate. Însă uneori pun probleme de estetică frunzele lor, care cresc lungi și, dacă se află la marginea rondurilor, cad pe alei sau gazon.

Ghiocei si branduse albastre. Primavara din gradina

Viorelele
Viorelele se înscriu pe lista gingașelor nepretențioase ale primăverii, își adună în bulbi hrana pentru anul viitor și apoi dispar discret. Dacă vrei să le schimbi locul, o poți face înainte de a dispărea; la toamnă, bulbii vor fi greu de găsit.

Zambilele
După ce se trec, florile mari, cărnoase și grele ale zambilelor trebuie retezate cu tijă cu tot, fără să aștepți să devină inestetice și să cadă la pământ. Lasă frunzele să moară și apoi îndepărtează-le: fie le tai de la bază, fie le răsucești în timp ce tragi ușor de ele.

Lalelele
Florile trecute ale lalelelor nu trebuie lăsate să facă semințe și să consume fără rost energia necesară bulbilor. Din acest motiv și din rațiuni estetice, îndepărtează florile imediat ce se trec.

Ce nu stiai despre lalele, floarea Turciei

Lalele din textile

Articol adaptat din revista Casa lux – mai 2013

Autor: Flori Lixăndroiu

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply