Reţete răcoritoare cu ingrediente din grădina ta

0

Reţete răcoritoare. Fructele, legumele şi plantele aromate din propria grădină pot fi transformate ca prin minune într-o mulţime de reţete răcoroase, numai bune de savurat în cele mai toride zile ale verii. Simple, rapide şi delicioase, devin răsplata binemeritată a unui an întreg de trudă.

Reţete răcoritoare: iaurt condimentat

Ingrediente: 250 g iaurt gras, o linguriţă de mentă şi una de mărar tocate mărunt, o jumătate de castravete mic, un praf de sare.

Mod de preparare: Într-un bol mic se amestecă iaurtul cu menta, mărarul şi castravetele dat prin răzătoarea mare. Se sărează după gust.

Sfaturi: Pentru o savoare intensă, menta şi mărarul trebuie să fie proaspete. Dacă nu te deranjează aroma, poţi adăuga o jumătate de căţel de usturoi pisat, iar dacă îţi doreşti o gustare mai lichidă, o poţi îndoi cu lapte. La final, decorează cu feliuţe de castravete şi mentă tocată.

Citeşte şi Insecte folositoare în grădină 

Reţete răcoritoareReţete răcoritoare: spumă de fructe

Ingrediente: 1 cană mare cu fructe de pădure, dar şi caise sau piersici coapte, aceeaşi cantitate de zahăr, 2 albuşuri, zeama de la o jumătate de lămâie.

Mod de preparare: Pune fructele într-un bol şi ţine-le o jumătate de oră acoperite cu puţin zahăr (fructele mari trebuie tăiate mărunt). Bate albuşurile spumă, adăugând treptat restul de zahăr. Când s-au bătut bine, adaugă treptat fructele şi zeama de lămâie şi continuă să baţi crema până se întăreşte. Apoi toarn-o în pahare şi pune-o la rece.

Sfaturi: Desertul poate fi decorat cu fructe întregi, cu frişcă şi cu frunze de mentă. De asemenea, în loc de pahare poţi folosi câte o jumătate de pepene galben mic.

Citeşte şi Bujorul, sfaturi de cultivare 

Reţete răcoritoare: Agua fresca

Ingrediente: 3 ceşti de fructe tăiate bucăţi, 8 ceşti de apă, 1/2 ceaşcă zahăr, 1/4 ceaşcă zeamă de lămâie. Amestecă fructele şi 3 ceşti de apă în blender până obţii un lichid omogen. Strecoară-l într-o carafă, adaugă restul de apă, zahărul şi zeama de lămâie. Amestecă bine, apoi mai adaugă apă şi zahăr, după gust. Pune la rece.

Reţete răcoritoare: Agua fresca Ingrediente: 3 ceşti de fructe tăiate bucăţi, 8 ceşti de apă, 1/2 ceaşcă zahăr, 1/4 ceaşcă zeamă de lămâie. Amestecă fructele şi 3 ceşti de apă în blender până obţii un lichid omogen. Strecoară-l într-o carafă, adaugă restul de apă, zahărul şi zeama de lămâie. Amestecă bine, apoi mai adaugă apă şi zahăr, după gust. Pune la rece.Reţete răcoritoare: Sucuri de legume

Îţi poţi prepara un suc de legume răcoros şi hrănitor din orice legumă, fiecare având beneficiile sale. Dacă nu îţi place gustul, îl poţi schimba foarte uşor, adăugând un măr sau o portocală.

Dimineaţa, porţia de energie: 3 morcovi, o ţelină mică, un cartof, o lămâie mică. Pentru un gust mai bun se adaugă o feliuţă de ghimbir şi o portocală.

La prânz, aport de vitamine: o jumătate de sfeclă mică, o jumătate de ridiche neagră mică, 1 sfert de varză albă, 2 morcovi. Poate fi îmbunătăţit cu un măr sau două.

Seara, la cină: 4 ardei graşi, 200 g spanac, un castravete mare, un lujer de ţelină, o ceapă verde.

Citeşte şi Tufa de ananas, obținută dintr-un fruct

Articol adaptat din revista Casa şi grădina   *   Foto: denio109; mayamo; kostrez / Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply