Reinventarea mileurilor. Idei si solutii

0

Reinventarea mileurilor este o cale prin care aceste obiecte decorative, considerate demodate si uneori de prost gust, isi pot gasi un loc util si estetic in casa. In orice casa, indiferent de stilul ei de amenajare. Dincolo de faptul ca mileurile sunt demodate, ele vin din generatiile trecute, de la bunicile si mamele noastre. Lucrate cu multa migala, merita o noua sansa si merita sa-si gaseasca un loc in orice casa.

Iata cateva idei simple si solutii pentru reinventarea mileurilor.

Le poti folosi ca atare, in locul fetelor de masa. Eventual ataseaza mileul din dantela pe o bucata de panza colorata. Efectul este incantator si vei da viata unui obiect uitat. Mileurile mici pot fi si ele dublate cu panza si folosite ca suport pentru cana de cafea sau pahare. Cu cat sunt mai variante ca forma, model sau culoare, cu atat mai bine.

Atasate pe pernele de decor, mileurile buncii pot prinde din nou viata. Nu exagera insa. Una sau doua perne de decor impodobite cu dantelurile vechi sunt suficiente.

Mileurile din ata mai groasa sau din fire de bumbac pot fi elemente de decor pentru canapele sau fotolii si pot chiar ascunde eventualele imperfectiuni ale acestora, de exemplu locul unde si-a ascutit pisica ghearare, sau o pata urata care nu mai iese. Acopera locul cu un mileu si coase de jur imprejurul lui. Mileul din dantele va ascunde defectul si va insufleti canapeaua. Iar este bine sa nu exagerezi si daca folosesti acest truc pentru canapeaua ta evita sa mai adaugi si alte elemente de acest gen in camera.

Amenajare creativa cu dantela si denim

Fa o solutie laptoasa de ciment alb. Inmoaie un mileu in aceasta solutie, bine udat inainte apoi stoace-l usor. Aseza-l pe o suprafata plana si intinde-l bine. Cand se va usca vei avea un foarte frumos suport pentru oale fierbinti. Poti usca un mileu inmuiat in solutie de ciment intr-un bol sau intr-un castron si vei obtine un bol dantelat si solid pentru fructe…

Ce mai poti face? Le poi lipi de un vas de sticla (indiferent de forma lui), folosind pasta de aracet. Vei avea o inedita combinatie… Le poti coase intre ele, chiar daca au forma, culori si modele diferite si poti face o perdea asimetrica pentru bucatarie… Le poti combina pe o placa de lemn negru intr-o combinatie decorativa care poate sta pe peretele din hol, poti revitaliza abajurul sau poti face din mileurile vechi un abajur…

Bibelouri, goblenuri, milieuri; locul lor in amenajarile actuale

Mie cel mai tare mi-a placut insa ideea de a face din ele un table runner…

 

Sursa foto: pixabay.com / pinterest

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply