Quiltingul – pasiune devenita afacere

0

Geta Grama, o veterana in domeniu iti dezvaluie cateva dintre secretele ei si ale acestui domeniu.

 Quiltingul este arta de a coase bucati de materiale pe un material de fond.

Cum ati descoperit quiltingul?

Am descoperit quiltingul absolut intamplator acum aproape 10 ani. A fost dragoste la prima vedere. Culorile si formele din quilturi mi-au dezvaluit o lume de neimaginat, mai ales cand am realizat ca acele opere de arta erau lucrate din tesaturi.

Cum in Romania cuvantul “quilt” era necunoscut la acea vreme pentru majoritatea oamenilor (din pacate inca este necunoscut), evident ca incercarile mele disperate de a-mi procura cele necesare quiltingului din magazinele noastre au esuat.

La scurt timp quilting-ul devenise pasiunea vietii mele asa ca nu am stat pe ganduri si mi-am abandonat profesia (sunt inginer) si toate celelalte hobby-uri si m-am dedicat in intregime quiltingului.

Ce trebuie sa faci daca vrei sa te apuci de quilting?

Daca vrei sa te apuci de quilting, cel mai important lucru de stiut e ca pentru a progresa, trebuie sa iti aloci mult timp pentru lucru. Practica este cel mai bun profesor. Indiferent cat de multe carti ai studia sau cate cursuri ai lua, acestea nu au nici o valoare daca nu ai timp sa lucrezi.

Ce resurse de inspiratie le recomandati celor care vor sa se apuce de asta?

Pentru noi, romanii, internetul este cea mai ieftina resursa si cea mai la indemana.  Mii de pasionati de quilting din lumea intreaga isi impartasesc experientele si cunostintele cu cei dornici sa invete. Absolut GRATIS. Trebuie doar sa cauti. In limba romana sunt destul de putine resurse (website-ul meu e una dintre ele).

Si daca informatiile gratis nu sunt de ajuns pentru un anume subiect, exista o multime de carti care se pot comanda pe Internet. Amazon.com e o resursa ieftina.
 
Daca ar fi sa sintetizez raspunsul la intrebarea “Ce trebuie sa fac daca vreau sa ma apuc de quilting”, as spune ca trebuie sa fii perseverent si dedicat… si… ”Urmeaza-ti pasiunea si succesul te va urma”.

Cum este piata de quilt din Romania?

Comparativ cu cea din vest, e suficient sa ne gandim cate romance lucreaza quilturi la noi si cu ce sacrificii le fac…

In strainatate se spune despre quilturi:

“Blankets wrap you in warmth, Quilts wrap you in love”. (Paturile te invelesc in caldura, quilturile in dragoste).

NR: quilt = cuvertura matalsata, plapuma, a trage la masina
Articol realizat cu sprijinul Getei Grama.

Vezi mai multe poze in galeria foto atasata.


Articol EXCLUSIV online
Text: Elena Draghici
Foto: Geta Grama

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply