Principiile unei amenajări masculine

0

Se poate spune că există un stil masculin și o sumă de principii tipice unei amenajări masculine. Regulile bărbaților sunt comoditatea, eficiența, reducerea la strictul necesar, eliminarea detaliilor inutile și o simplitate deseori austeră.

Bărbații iubesc culorile dense, intene, din partea închisă a spectrului, aleg nuanțele mate, simetria și evită instinctiv efortul detaliilor care să contureze și să personalizeze un spațiu. Fărp nici o ironie sau minimalizare, bărbații iubesc camerele de hotel. Organizarea, simplitatea și neutralitatea acestora este pe placul lor și în acord cu logica masculină.

Principiile unei amenajări masculine se îndreaptă către stilul minimalist și industrial, către liniile simple ale decorului modern și clasic.

Fiecare spațiu este perfect definit și are un singur scop. Amenajarea masculină elimină din start eficiența pieselor multifuncționale, a celor care pot defini și particulariza un spațiu. Liniile drepte, funcționalitate și confortul sunt elementele care contează înainte aspectului. Estetica în sine nu contează. Acesta este și motivul pentru care elementele de decor vor lipsi cu desăvârșire sau se reduc la minimum.

ThinkstockPhotos-474460832

Unul din principiile unei amenajări masculine care îi definește este nevoia de a expune colecțiile sau piesele pe care le iubesc. În casa unui bărbat sau în camera lui acesta o sa-și etaleze instrumentele muzicale, colecția de săbii sau de machetele de mașini.

Culorile pe care bărbații le iubesc sunt albastrul, griul, verdele, nuanțele de maro și, în mod paradoxal, roșul. bărbații sunt îndrăgostiți de roșu, aceasta fiind una din cele mai des folosite culori de accent.

Pielea, covoarele simple, formele geometrice vin să definească plăcerea și pasiunea pe care o au bărbații pentru simetrie în amenajările interioare.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply