Living masculin

0

Living masculin. Unele sugerează calmul și siguranța proprietarului, altele par reci și epurate, iar altele sunt sobre și elegante. Interioarele de factură masculină pot fi amenajate în mai multe moduri. Trei variante de living masculin, cu variațiuni ușoare pe același fond, sunt prezentate în rândurile ce urmează.

Citește și Casa inspirata de interioare nordice.

living masculin
Decorul din imagine include canapeaua Cenova și ansamblul de perete Volani ambele de la BoConcept. Foto: BoConcept

Rigoare și estetică minimalistă – Chiar dacă nu petreci foarte mult timp acasă, nu trebuie să renunți la confort. Livingul tău poate oferi mult mai mult decât o cameră de hotel de lux.

Dotează neapărat spațiul cu o canapea extinsă și confortabilă, o măsuță și un covor moale. Alegându-le în culori sobre, nu vei încărca spațiul și se vor păstra în registrul nuanțelor reci ce domină o încăpere cu spirit masculin. Același ton de discreție și sobrietate îți va dicta celelalte detalii de amenajare: spații de depozitare închise, suprafețe unitare și cu cât mai puține discontinuități.

living masculin
Exprimare cursivă în stil scandinav într-un spațiu restrâns. Foto: Intro

Când livingul nu are o suprafață generoasă, evită obiectele voluminoase și păstrează fundalul general degajat, fără tablouri sau decorațiuni murale. Alege pentru pereți o cromatică unitară, în nuanțe cât mai deschise. Nu așeza pe suprafața lor corpuri de mobilier suspendate; este de preferat un dulap liniar scund, tip banchetă. O plantă de apartament, o pată de culoare pe pardoseală, către fereastră, invită subtil lumina și natura în decorul interior.

Păstrează liberă zona centrală, unde porția de confort este asigurată de un covor pufos. Dacă îți place modelul din imagine (Colour, de la Hay), îl poți comanda de la Intro. Tot acolo găsești și măsuța Tray, discretă și foarte practică grație tăvii sale detașabile.

Citește și Living vitrat.

living masculin
Cu tonuri austere, dar atrăgător și cosy. Foto: www.gubi.dk

De jur împrejur, culorile sobre și neutre emană discreție și o siguranță liniștitoare. În mijloc se detașează, ca o oază, locul de conversație, elegant și primitor. Nu ți se pare un tablou demn de preluat? Îl poți recrea cu ușurință – după ce treci de partea cea mai simplă: compunerea unui fundal neutru. Pe el se vor detașa obiectele de mobilier, tablourile și corpurile de iluminat. Îți sugerez să cauți canapele și fotolii cu picioare subțiri; cu siluetele lor suple, decorul rămâne aerisit.

Formele rotunde și liniile curbate, care amintesc subtil de silueta feminină, nu sunt de ocolit. În cazul de față, vedeta este fotoliul Eva, disponibil prin www.gubi.dk. De la același brand, care promovează stilul de design scandinav, este și canapeaua, model Grand Piano.

Bine-venite sunt și lampadarele înalte, cu tije curbate (dar neapărat slim) sau măsuțele rotunde și zvelte din lemn cu finisaj natur, care imprimă căldură decorului. Câteva tablouri, dintre care unele dispuse aparent neglijent, vor atrage privirile invitaților și vor atenua aerul sobru al fundalului în acest living masculin.

Citește și Living artistic.

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 3/2015.
Text: Lucian Dobraca. Foto: PR.

 

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply