Podeaua din baie. Ce alegi

0

Pentru podeaua din baie ai mai multe opțiuni. Gresie, linoleum, parchet. Ce alegi? Și mai ales, de ce alegi ceea ce alegi?

Iți ușurez decizia și îți aduc argumente pro și contra pentru fiecare variantă în parte și pentru a lua decizia în cunoștiință de cauza.

podeaua din baie

Citeste si: Piatra naturala in interior

Gresia este prima alegere pentru podeaua din baie. Cu certitudine este cea mai practică alegere, motiv pentru care este și cea mai frecventă. Combinațiile de forme, culori și dimensiuni este aproape infinită. Poți să alegi chiar și culori foarte îndrăznețe: portocaliu, vișiniu, verde. Ideea este bună și interesantă așa că merită pusă în practică. Gresia trebuie să fie fie în ton cu restul detaliilor din baie. Este foarte bună și soluția de a alege grese într-o notă contrastantă puternică. Prima soluție este ideală în baile mici, a două în cele mari, luminoase și sofisticate. O precizare. În băile albe o podea în notă contrastanta este mereu cea mai bună alegere.

Un dezavantaj dacă alegi gresie este acela că această menține răcoarea, fapt plăcut vară, dar inconfortabil în sezonul rece. În plus dacă nu alegi o gresie de foarte bună calitate, această se erodează în timp în zonele foarte circulate. Lipirea gresiei trebuie făcută foarte bine, pentru că rezistentă acesteia la șocuri depinde de aceast pas de montaj.

Citeste si: Amenajarea baii. 3 piese de mobilier cu efect spectaculos

Parchetul este o bună soluție chiar și pentru podeaua din baie. E bine să alegi un parchet masiv, mai dur, care să reziste la umiditatea și la șocurile pe care le poate suferi în baie. Poți combina parchetul cu gresie, pentru un spațiu mai rezistent la umezeală în locurile critice. Parchetul în baie este recomandat doar băilor care au fereastră pentru că acesată soluție impune o bună ventilație a încăperii.

Nu alege parchet din lemn de brad pentru baie, pentru că este moale și se zgârâie ușor. Parchetul din bambus este însă o bună alegere. Nu prea există dezavantaje, în variantă parchet pentru podeaua din baie, atâta vreme cât alegi un parchet potrivit, rezistent și ăl motezi corect.

Citeste si: Idei pentru bai mici

Aparent pare o soluție lipsită de calități estetice și practice și cu toate acestea, din anumite puncte de vedere linoleumul pentru podeaua din baie pare să fie cea mai bună alegere. Linoleumul este o alegere simplă, practică și ieftină. Există o mulțime de modele: unele imită impecabil gresia și parchetul, iar altele au culori extraordinare. Bine lipit și bine întins lionoleumul este o soluție foarte bună pentru baie, mai ales pentru cele mici, pentru băile de serviciu și pentru baia destinată copiilor. Este ușor de întreținut, este comod, este un material €œcald și rezistent la șocuri.

Citeste si: Efectul gresiei portelanate

Dacă mergi pe varianta de linoleu pentru podeaua din baie trebuie să știi că acesta trebuie foarte bine lipit, foarte bine îmbinat și foarte bine întins. În felul acesta se previne infiltrarea apei, singură care îi poate aduce prejudicii în timp.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply