Plante perene de gradina. Flori cu viata lunga

0

Plante perene de grădină (2)Plante perene de grădină sunt cele care cresc și înfloresc din aceeași rădăcină sau din același bulb mai mulți ani.  Aproape toate aceste plante perene sunt rezistente și se dezvoltă frumos fără o îngrijire specială.  Din categoria de plante perene de grădină face parte trandafirul, dar și laleaua, crinii și zambilele, hortensia, bujorul și gladiolele.  Plante perene sunt și ghioceii și brândușele. Unele înfloresc în primul an după plantare, altele abia în al doilea an de viață când ajung la maturitate (trandafirul, hortensia, crinii).  Partea bună în cazul lor este că nu este nevoie să fie replantate, partea mai puțin bună este că durată de înflorire este, de regulă, de scurtă durată.  Soluția este să le combini astfel încât să te bucuri de flori în grădină tot timpul.

Plante perene de grădină și legea compensației

Plante perene de grădină (3)O altă caracteristică a acestor plante perene de grădină este că au flori colorate, că paletă coloristica este diversă pentru fiecare soi de floare în parte, iar florile sunt foarte parfumate.  Legea compensației și principiul echilibrului în natură funcționează perfect în cazul lor. Durată relativ mică a florilor este compensată de rezistentă și capacitatea de înflorii an de an, de parfum și culoare.

Citeste si: Decor de toamna in casa. Frunze ceruite si bostani colorati

Plante perene de grădină (1)Plante perene de grădină sunt cea mai bună alegere pentru cei care vor o grădină colorată, fără să fie nevoiți să planteze flori în fiecare an.  Există și plante perene de grădină ale căror flori durează mult sau care înfloresc în mai multe rânduri. Trandafirul este cel mai bun exemplu.  În schimb lalelele înfloresc pentru o scurtă perioadă de timp, primăvară. La fel narcisele și zambilele. Din categoria florilor delicate de primăvară fac parte și lăcrămioarele, unele dintre cele mai parfumate plante perene de grădină.

Citeste si: Pregatirea gradinii pentru iarna

Hortensia însă înflorește la începutul verii și rămâne plină de flori până la mijlocul lui august. La fel și Echinaceea este foarte colorată, înflorește în mai multe rânduri din iulie până în octombrie și este și o minunată plantă medicinala. Daliile sunt admirabile prin culoare și frumusețea florilor la care se adaugă durată relativ lungă a înfloririi, deși fac o singură floare în fiecare an, așa cum este tipicul pentru plante perene de grădină.  Toate aceste plante perene de grădină au în comun faptul că sunt puțin pretențioase și suportă bina soarele.  Nu au pretenții în ceea ce privește solul, au nevoie de apa, dar pentru că au rădăcini puternice și deseori adânci, rezistă bine și perioadelor secetoase.

Singură grijă pe care trebuie să o ai, dacă ai o grădină cu plante perene este aceea de a îndepărta burienile, de a aera pamanul din când în când și de a feriliza solul o data de două ori pe an, primăvară sau toamnă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply