Plante decorative pentru baie. Cele mai bune alegeri

0

Poți avea plante decorative în baie! Totul este să alegi plantele potrivite care să facă față la condițiile din baia ta. A avea plante decorative în baie este o soluție excelentă care merge în toate variantele și tipurile de baie, adică atât în cele mici, cât și în cele mari și spațioase. Îmbogățită cu plante decorative o baie capătă un aer exotic și vesel, luxos și elegant.

Am făcut o listă cu cele mai potrivite plante decorative pentru baie.

Citeste si: Florile lunii septembrie

Spathiphyllum. Are aspect de tufă și impresionează prin frunzele ei lungi, în formă de lance, de un verde strălucitor. Florile sunt alb-crem și deosebit de elegante. Îi place penumbră și are nevoie de umiditate abundență, atât în sol, cât și în atmosferă. Nevoile pe care le are Spathiphyllum fac din ea una din acele plante pentru baie.

Plante decorative pentru baie (1)

Citeste si: Flori care se planteaza toamna

Columnea. Această este una din acele plante pentru baie, care par create special pentru acest loc din casă. Columnea iubește locurile calde, umede și lipsite de curenți de aer. Temperatură optimă pentru că această plantă să fie mereu verde este 12-15 grade Celsius. Are frunzele ovale, colorate verde inchis, adesea acoperite cu peri albi. Planta infloreste primavara devreme. Florile au forma tubulara iar culoarea acestora poate varia de la rosu pana la portocaliu. Datorita formei florilor, Columnea este denumita popular “Pestisorul auriu”.

Citeste si: Totul despre ghivecele pentru plante

Caladium este un alt exemplu din seria de plante care se simț bine în baie. Originară din America de Sud, poate atinge 20-40 centimetri înălțime. Are funzele marmorate și nu suportă deloc soarele, dar iubește umezeală și aerul cald.

Orhideele sunt și ele binevenite în baie. Si acestea prefera caldura si umiditatea. Orhideele sunt plante ce prefera soarele partial si niciodata lumina directa a acestuia. Ferigile sunt de asemenea potrivite pentru a vitalizeaza spatiul si a-l inveseli. Desi nu infloresc, ferigile sunt foarte decorative datorita frunzelor care pot ajunge pana la 30 m lungime. Culoarea frunzelor este verde inchis. Partea inferioara insa este mai deschisa la culoare si pe suprafata acesteia pot fi observate mici pete maro.

Alte plante pentru baie sunt: Aloe Vera, bambusul, begoniea, ficusul pitic, dar și ferigă, precum și unele specii de cactus fac parte din lista cu plante pentru baie. Aceștia din urmă vor trebui îngrijiți cu atenție și udați rar pentru că își vor luă apa de care au nevoie din aerul umed din baie.

Toate aceste plante pentru baie pot fi așezate în mai multe locuri, ideale fiind cele care le permit să primească cât mai multă lumină naturală.Dintre toate nevoile esențiale ale unei plante lumina naturală este singura care poate ridica probleme pentru aceste plante decorative pentru baie.

Citește și: Ce trebuie sa stii cand alegi prosoapele de baie

Le poți agăță sau le poți așeza la nivelul solului. Un alt loc bun pentru plantele din baie este pervazul ferestrei și marginea interioară a căzii de baie.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply