Plante de acvariu – o solutie decorativa inedita

0

Ideea unui acvariu in casa poate ridica cateva complicatii. O solutie mult mai simpla o reprezinta plantele pentru acvariu. Poti amenaja un acvariu folosind doar plante. Solutia este simpla si extrem de decorativa, in plus fiind si foarte usor de intretinut, poate chiar mai usor decat ingrijirea unei plante in ghiveci, cu beneficii aproape identice dar cu un efect decorativ sporit.  Amenajarea este relativ simpla. Poti gasi plante de acvariu in magazinele de specialitate.

Plante de acvariu

Cateva sfaturi pentru amenajarea unui astfel de acvariu cu plante.

♦ Alege plante variate, cu forma si culoare diferita.
♦ Toate trebuie sa suporte conditii similare de mediu. Pentru plantele de acvariu esentiala este aciditatea sau alcalinitatea mediului in care traiesc, deci trebuie sa alegi plante care se simt bine intr-un mediu identic. Alege plante cu toleranta mai mare pentru a putea varia flora din acvariu.
♦ Un criteriu esential pentru plante sanatoase si frumoase este mentinerea unei concentratii bune a dioxidului de carbon in apa din acvariu. In mediul natural, dioxidul de carbon este furnizat de namolul depus pe fundul apei, prin descompunerea de catre bacterii a plantelor si a algelor moarte. Intr-un acvariu acest lucru nu se poate intampla la formarea acvariului cu plante si nu se poate mentine nici daca ai pesti in acvariu. Solutia este adaugarea de dioxid de carbon.
♦ In absenta necesarului de dioxid de carbon plantele din acvarii sunt slabite, palide si atrofiate. Pentru ca plantele sa se dezvolte armonios si pestii sa fie sanatosi, este recomandat ca nivelul de dioxid de carbon din acvarii sa fie crescut artificial.

Plante de acvariu

♦ Ca sa aiba loc procesul de fotosinteza, plantele au nevoie de circa 5 mg/l CO2. Valorile de 10 – 20 mg/l sunt optime, iar concentratii de peste 25 – 30 mg/l sunt daunatoare. Poti masura valorile cu tartie de turnesol speciala.

Plante de acvariu

♦ Singura varianta optima reprezinta injectia cu dioxid de carbon. Acesta se dizolva in apa formand acidul carbonic si ajuta la reglarea valorii pH-ului apei.

♦ Plantele de acvariu au nevoie de un sol special pe care il poti cumpara la amenajarea acvariului cu plante. Sfatul specialistilor din magazine este util, asa ca cere-l cu incredere.

♦ Ideea este ca plantele de acvariu pot fi o solutie practica si foarte placuta, fiind nevoie de doar cateva zeci de minute pentru ingrijirea acestuia in fiecare saptamana. Plantele de acvariu sunt utile pentru ca vor elibera oxigen in camera si sunt o solutie buna pentru reglarea temeperaturii din camere, mai ales vara.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply