Pesti de acvariu usor de intretinut

0

Pesti de acvariu usor de intretinut  (3)Un acvariu cu pești este o încântare pentru ochi și pentru suflet, prin armonia de culori, prin mișcările lor unduitoare și prin prezența echilibrată a speciilor animale și vegetale. Un acvariu poate fi comparat cu o capodoperă de arhitectură, deoarece pentru amenajarea unui acvariu este nevoie de o planificare bine realizată, în avans. Plantele, peștii și alți locuitori ai acvariului se pot dezvolta numai dacă mediul lor ambiant este bine îngrijit și cât mai apropiat de mediul natural.

Citeste si: Idei pentru amenajarea biroului de acasa

Dacă v-ați hotărât să amenajați un acvariu cu pești, dar sunteți începător și nu cunoașteți încă ce specii de pești sunt cel mai puțin pretențioase și în același timp nu foarte scumpe, iată prezentarea a 5 din cele mai potrivite specii de pești pentru acvariul unui începător.

Pesti de acvariu usor de intretinut  (2)1.     Xifo/Xipho (Xiphophorus Helleri) este cunoscut sub numele de ”peste spadă” deoarece coada lui are formă de spade, și face parte dintr-o familie de pești prietenoși, pașnici, ușor de întreținut  și încântă ochiul cu mișcările lui frumoase.

2.     Guppy (Poecillia reticulată) sunt cei mai răspândiți și îndrăgiți pești, iar faptul că sunt ușor de întreținut face ca aceștia să fie o prima opțiune pentru o persoană începătoare.

3.     Scalarii ( Angel Fish) sunt caracterizați de frumusețea specifică și de forma de disc. Sunt asemănători la aspect cu Discus, singură diferență fiind că scalarii sunt mult mai ușor de întreținut  și că sunt ceva mai leneși. Din acest motiv nu este recomandat să îi asociem cu specii mai vioaie, dar cu siguranță își vor găsi un spațiu al lor dacă acvariul este destul de încăpător.

Pesti de acvariu usor de intretinut  (6)4.     Peștii sanitari (Corydoras) sunt peștii care necesită cel mai redus grad de întreținere, sunt foarte ușor adaptabili și prietenoși. Acești pești sunt utili într-un acvariu pentru că ei consumă mâncarea ce ajunge pe fundul acvariului și păstrează curățenia și echilibrul substanțelor din acvariu.

5.     Moulinezii (Poecilia sphenops) sunt pești vivipari, pașnici și sunt ușor de crescut în acvarii mari, cu apa puțin sărată, în acvarii mari, cu temperaturi în jurul valorii de 22-23 grade Celsius. Moulinezii se hrănesc în general cu vegetale și se reproduc în cicluri de 30-40 zile. Se cunosc mai multe varietăți, din care cea mai cunoscută este cea neagră, cu coadă în formă de liră.

Citeste si: Cum cureti acvariul pestilor

Atunci când doriți să alegeți specii potrivite pentru acvariul unui începător, este bine să luați în considerare următoarele aspecte: să fie o specie ce nu necesită condiții de viață ieșite din comun (temperaturi pe care să le puteți asigura ușor, fără a necesita aparate speciale, apă cu salinitate și cu conținutul de oligoelemente fără a se depărta prea mult de valorile medii, lumina necesară să fie naturală, sau a unui simplu bec, etc.), să se hrănească ușor (un tip de mâncare din cele simple din pet-shopuri) și să fie o specie rezistentă la modificările a diverși factori de mediu.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Echipa Casa si Gradina.ro

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply