Piscina îngropată – poliester sau beton?

0

Piscina îngropată

Piscina îngropată – ce tip alegi? Instalarea unei piscine reprezintă o decizie la fel de importantă ca aceea de a renova o casă. Există multe aspecte de care trebuie să ţii cont şi poate că cel mai important dintre ele este materialul din care sunt construite. Ce material este cel mai potrivit pentru piscina ta?

Piscina îngropată – avantajele betonului: infinite posibilităţi de personalizare

Dacă îţi doreşti o piscină îngropată, ai de ales între cele monobloc (poliester) şi cele din beton, iar principalul factor de decizie va fi preţul, întrucât ultimele sunt cele mai scumpe. În plus, acestea necesită un timp îndelungat de construcţie (8-12 săptămâni) şi un efort de exploatare şi întreţinere mult mai mari. În ciuda aspectelor negative, piscinele din beton prezintă marele beneficiu al posibilităţii de personalizare: poţi alege orice formă şi dimensiune vrei, iar gama de accesorii este incomparabil mai mare. Adaugă la avantaje şi o durată de viaţă foarte mare.

Verifică pH-ul solului din grădina ta!

Piscina îngropată – de ce să alegi poliester

Pentru că ai calitate maximă la un preţ convenabil. A doua variantă de piscine îngropate sunt cele din poliester, ce îţi oferă o calitate foarte bună la un preţ acceptabil. Este adevărat că modelele prestabilite îţi taie orice avânt artistic şi rişti, alegându-le, să ai o piscină identică cu toate celelalte din cartier. Dar cu siguranţă nu vei aştepta toată vara montarea ei (instalarea durează doar 2-3 zile), este mult mai economică (în funcţie de dimensiuni, pompa funcţionează doar 4-6 ore pe zi), iar curăţarea este mult mai simplă şi rapidă, algele depuse pe pereţi putând fi îndepărtate cu orice perie. În plus, având în vedere că sunt prefabricate şi nu prezintă îmbinări, gradul de etanşeitate este maxim.

Indiferent ce alegi, nu uita că pentru a-ţi instala o piscină îngropată în grădină vei avea nevoie de aprobare de construcţie.

Citeşte şi Vanilla, orhideea aromată

Articol adaptat din revista Casa şi grădina
Foto: © Horváth Botond – Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply