Petunia se umple de flori în mai

0

 

Petunia este una dintre cele mai îndrăgite plante de vară, întâlnită alături de muşcată aproape la toate balcoanele caselor.

Citește și: Idei pentru terase înguste.

Planta face parte din familia Solanaceae şi este originară din America de Sud, şi anume Brazilia şi Argentina, fiind adusă în Europa acum 200 de ani.

Petunie

Cea mai cunoscută este varietatea hibrid, din care fac parte numeroase varietăţi cu flori de diverse forme, mărimi şi culori.

Înălţimea plantelor variază de la 20 la 80 cm, existând astfel petunii pitice, mijlocii şi înalte. Florile au formă de pâlnie şi pot fi simple sau învoalte, divers colorate, putându-se întâlni diverse tonuri de alb şi nuanţe de la roz, galben, roşu şi violet până la vişiniu, plus multe combinaţii între ele; înfloresc pe toată perioada verii, începând din luna mai până toamna. Preferă solurile bogate în elemente nutritive,mai ales gunoiul de grajd, dar amestecat cu nisip; în magazinele specializate se găsesc amestecuri dedicate petuniilor.

Citește și: Planta aromatică – dafinul.

Planta iubeşte lumina, deci exemplarele vor fi ţinute în soare direct, astfel fiind stimulate să înflorească frumos tot sezonul. Pentru a înflori abundent, se ciupesc vârfurile lăstarilor când planta are 10-15 cm înălţime.

Citește și: Tunderea bonsaiului.

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply