Pernele de decor și cum definesc ele decorul din casa

0

Pernele de decor redefinesc zona de locuit și sunt o parte importantă a amenajării interioare. Pernele de decor definesc estetica unei încăperi și sunt utile și ușor de folosit în camera de zi, în dormitor, dar și în camera copilului sau în camere destinate unui alt scop.

pernele de decor

Câteva sugestii pentru pernele de decor și tot atâtea idei bune pentru casa ta.

Tipuri de perne. Pernele de decor pot varia în funcție de designul lor, de culoare, model și de materialul din care sunt făcute. Există o varietate de țesături din care se pot face pernele de decor de la piele (acestea sunt în mare vogă în prezent), mătase, satin, denim și așa mai departe.

Una din cele mai bune reguli pentru a alege pernele de decor este acela de a folosi pentru culoarea lor, culoarea pereților din camera respectivă.

Citeste si: Planuri pentru casa mea. O lista cu idei

Pernele de decor din mătase sunt piese care aduc lumină și care sunt potrivite pentru decorul clasic, romantic, dar și pentru amenajările minimaliste. Poți face din pernele de decor un element romantic dacă adaugi dantelă, mărgele sau strasuri.

Pernele de decor din denim sunt ideale pentru camerele tinerești, moderne, pentru cele amenajate în stil personal, dar și pentru camerele copiilor. Denimul dă o senzație de tinerețe și confort pentru zona de locuit.

Citeste si: Reconditionarea vechiturilor. Trucuri, idei si solutii

Pernele de catfiea și piele sunt opulente și sunt potrivite pentru camerele de zi luxuase dar și pentru dormitor. Pielea este un material senzual, ceea ce face ca pernele de decor din piele să fie perfecte pentru dormitor. Pernele de decor din piele dau un aer macho zonei de locuit.Pernele de catfiea trebuie îngrijite cu atenție, materialul fiind din categoria celor care atrage praful.

Citeste si: Forme simple si culori tari

În ceea ce privește culoarea pernelor de decor aceasta poate să fie în ton cu pereții, dar se poate merge și pe soluții extreme și șocante pentru a oferi dinamism și personalitate camerei. Culori tari, așa cum ar fi violetul și albastrul dau un aer liniștit camerei, galbenul și roșu dau camerei căldură și vibrație. Pernele de decor cu modele încarcă și decorează spațiul, iar cele într-o singură culoare oferă volum și spațialitate.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver /

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply