Perdeaua din plante de apartament – un proiect simplu

0

perdeaua din plante

Perdeaua din plante vii îți va transforma zona din dreptul ferestrei într-un colțișor de verdeață, perfect pentru practicarea activităților intelectuale, creative sau de tip hobby. Oxigenul produs de plantele verzi își va spori randamentul, ritmul și calitatea acestor îndeletniciri. Descoperă un mod de a suspenda plantele de apartament pe cât de ingenios, pe atât de benefic dezvoltării lor!

Pe timpul iernii, când plantele sunt aduse la interior, o mare problemă o reprezintă modul în care trebuie depozitate și protejate. O altă provocare la fel de mare este și obținerea unui efect decorativ.

Pune plantele curgătoare în ghivece cu cârlig, apoi agață-le de galeria perdelei – iar perdeaua din plante este gata!

Citește și Calitatea aerului din casa ta poate fi îmbunătăţită

Punctul forte al acestei idei este modul în care suplinește funcția de draperie. Frunzișul des te va proteja de lumina în exces, iar plantele se vor simți excelent la fereastră. Atunci când dorești ca încăperea să devină mai luminoasă, este suficient să strângi plantele cu o panglică, iar perdeaua din plante va permite luminii să treacă.

Tipuri de plante
Pentru acest aranjament poți folosi orice tip de palnte curgătoare, de la iederă, asparagus, nu-mă-deranja, până la cele mai puțin cunoscute, precum Gloriosa superba, Columnea sau mușchiul spaniol (Tillandsia usneoides).

Citește și Cum se ingrijeste violeta africana. Sfaturi utile

perdeaua din plante

Sfaturi practice

  • În timpul verii, atunci când razele soarelui devin agresive, este bine să protejezi plantele prinzând între ele și fereastră o perdea textilă foarte subțire, de culoare deschisă, prin care să poată trece lumina.
  • Udă plantele mai des și nu uita de îngrășământ. Ai grijă ca apa să nu stagneze în farfurioară mai mult de 30 de minute.
  • Iarna, frunzele se pulverizează cu apă pentru că, din cauza caloriferelor din încăpere, umiditatea atmosferică scade și frunzele riscă să se îngălbenească.
  • Hedera nu trebuie să fie amplasată într-un loc în care temperatura scade sub 10°C.

Citește și Garoafa – vedeta florilor în luna ianuarie

Am folosit
3 exemplare de Hedera bine dezvoltare, în ghivece suspendate și decorațiuni pentru plante de la Florăria Tria’s.
Pictura este realizată de Melania Țucureanu.

Producție: Mihaela Radu
Foto: Bogdan Popescu
Articol publicat în revista Casa și grădina

 

Casa si gradina, ianuarie 2015

Nu uita! La chioșcuri te așteaptă numărul special de iarnă al revistei Casa şi grădina cu o mulţime de subiecte interesante!
Sfaturi și idei de decorare a casei în stil scandinav
Idei pentru grădină și balcon: decorațiuni hand-made
Grădinile suspendate din București
Iluminatul corect al grădinii

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply