Pas cu pas: Realizarea unor decoratiuni de sticla cu fulgi

0

Aratati-le tuturor cat de mult va place iarna, decorandu-va fereastra astfel incat sa arate minunat privita atat din exteriorul, cat si din interiorul casei. Este usor de facut si va atrage atentia tuturor!

Materiale necesare:
 
• Dremel® 7700 cu discul cu varf diamantat 7103
• Pistol de lipit Dremel 930 si baghete de lipit universale de 7 mm GG02
• Discuri din sticla si discuri de oglinda de diferite marimi
• Margelute sau turturi din sticla
• Organza si panglica de satin de culoare neagra, argintie si aurie
• Diverse margele aurii, argintii si negre si inele cu orificii destul de mari incat sa treaca panglica prin ele
• Ac flexibil pentru insirat margele
• Sabloane de fulgi de zapada
Grad de dificultate: 2 stele (incepator)
Pasul 1
Intai descarcati sabloanele noastre de fulgi de zapada si alegeti marimea dorita sau desenati propriul model astfel incat sa incapa pe discurile de marimi diferite. Pentru a grava un disc de sticla, plasati discul peste sablon si lipiti-l cu o bucata de banda adeziva. Cu ajutorul uneltei Dremel 7700 la care se ataseaza discul cu varf diamantat, gravati motivul de fulg pe discul de sticla. Dupa ce ati terminat de conturat forma, desprindeti discul de sablon si asezati-l pe o bucata de hartie de culoare inchisa astfel incat sa se vada bine ceea ce ati gravat. Retusati conturul modelului gravand din nou peste liniile tremurate sau intrerupte, ingrosandu-le acolo unde e necesar. Dupa ce ati terminat, eliminati cu o perie praful rezultat si stergeti discul cu un material textil care nu face scame.
Pasul 2
Cu un marker permanent, desenati fulgii de zapada pe discurile oglinzi, folosind sabloanele. Gravati fulgii de zapada pe discurile oglinzi cu ajutorul uneltei Dremel 7700 si al discului cu varf diamantat. Stergeti praful rezultat de pe oglinzile gravate.
Pasul 3
Utilizati unealta Dremel 7700 cu discul cu varf diamantat pentru a grava spirale si linii pe decoratiile din sticla.
Pasul 4
Treceti panglica subtire prin orificiul unui disc din sticla sau al unui turture din sticla, apoi introduceti cateva margele printre inele (un tip special de margele).
Pasul 5
Utilizati pistolul de lipit Dremel 930 si lipiciul universal pentru a lipi discurile gravate din sticla unul de celalalt, deasupra margelelor, prinzand capetele margelelor intre ele.
Pasul 6
Mai introduceti un inel din sticla si apoi o margea argintie sau aurie mai mica si faceti un nod la capete pentru a termina decoratiunea dumneavoastra. Adaugati frunze din gradina, adaugati si niste ramuri cu beculete. Daca doriti, puteti folosi si lipici cu sclipici. Astfel, veti obtine o fereastra de iarna care va straluci chiar si in zilele mai intunecate!

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply