Ouă de Paști transformate în vaze miniaturale

0

ouă de Paști

Ouă de Paști învelite în foiţă de aur, cu zorzoane multicolore sau transformate în vaze miniaturale – în loc de tradiționalele ouă fierte și vopsite simplu am creat câteva elemente decorative specifice sărbătorilor pascale, dar care pot împodobi casa ta întreaga primăvară. Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi vei rămâne surprins în câte moduri poate fi decorat un simplu ou!

Ouă de Paști transformate în vaze miniaturale

1. Pentru a transforma un cofraj cu ouă într-un suport cu recipiente pentru flori trebuie în primul rând să desfaci ambalajul sau etichetele de pe cofraj pentru ca la vopsire obiectul să aibă o suprafaţă uniformă.

2. Sparge câteva ouă crude în partea de sus a ovoidului, apoi elimină conţinutul, albuş şi gălbenuş.

3. Vopseşte fiecare coajă de ou şi la interior, şi la exterior. Foloseşte o vopsea pe bază de solvent pentru ca suprafaţa să fie impermeabilă.

4. După ce ai vopsit şi cofrajul în aceeaşi culoare, montează în el câteva dintre recipientele din coajă de ou realizate. Peste ele va trebui să mai aplici încă un strat de vopsea pentru ca toate componentele să facă corp comun.

5. Umple vazele din coajă de ou cu mici floricele sau crenguțe de primăvară, cu pene, mărgele sau decorațiuni pentru plante.

Sfat: goleşte ouăle de conţinut şi vopseşte-le şi în interior, așa vor fi mai puţin fragile.

Idee: Recipientele pot fi transformate și în ghivece miniaturale: umplele cu puțin pământ afânat, pune două-trei semințe de flori și gata răsadnița! Toate detaliile le găsești aici unde afli ce poți face cu cojile de ouă.

Ouă de Paști învelite în foiță de aur sau Ouă de Paști decorate cu pene de păun? Încearcă și tu, e foarte simplu!

Articol publicat în revista Casa și grădina * Producţie: Mihaela Radu * Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply