Ouă de Paști decorate cu pene de păun

0

ouă de Paști

Ouă de Paști învelite în foiţă de aur, cu zorzoane multicolore sau transformate în vaze miniaturale – în loc de tradiționalele ouă fierte și vopsite simplu am creat câteva elemente decorative specifice sărbătorilor pascale, dar care pot împodobi casa ta întreaga primăvară. Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi vei rămâne surprins în câte moduri poate fi decorat un simplu ou!

Află Cum să-ți decorezi rapid casa pentru Paști 

Ouă de Paști decorate cu pene de păun

1. Respectă toate instrucţiunile de pe plicul de vopsea de ouă pe care vrei să o foloseşti. Nu uita să adaugi şi o lingură de oţet. Acesta va face culoarea mult mai vie şi strălucitoare.

2. În acelaşi colorant vopseşte şi un fir de sfoară din cânepă sau altă fibră naturală. Fibrele sintetice nu se vopsesc.

3. După uscare, înşiră pe fir câteva pene de păun, de cocoș sau alte pene decorative. Noi am folosit pentru decorare o pereche de cercei cu pene, 8 lei în magazinele de artizanat şi gablonţuri.

4. În zona de contact dintre sfoară şi suprafaţa oului aplică un strat foarte subţire de lipici universal cu uscare rapidă pentru ca sfoara să nu se desprindă de ou.

 

Idei decorative: poți folosi ouă de diferite dimensiuni cu care să umpli un bol ornamental din casă sau realizează un şirag decorativ din ouă pentru a decora pervazul ferestrei sau masa.

Ouă de Paști învelite în foiță de aur sau Ouă de Paști transformate în vaze miniaturale? Încearcă și tu, e foarte simplu!

Articol publicat în revista Casa și grădina * Producţie: Mihaela Radu * Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply