Ouă de Paști decorate cu foiță de aur

0

Ouă de Paști învelite în foiţă de aur, cu zorzoane multicolore sau transformate în vaze miniaturale – în loc de tradiționalele ouă fierte și vopsite simplu am creat câteva elemente decorative specifice sărbătorilor pascale, dar care pot împodobi casa ta întreaga primăvară. Lasă-ţi imaginaţia să zboare şi vei rămâne surprins în câte moduri poate fi decorat un simplu ou!

Află Cum îți poți împodobi casa de Paști

Ouă de Paști învelite în foiță de aur

1. Fierbe oul aproximativ 5 minute la foc mic pentru a nu se sparge, apoi, după răcire, aplică-i cu pensula un strat de mixtion (adeziv special pentru aplicarea foiţei de aur sau cupru).

2. Desprinde foiţa de aur sau cupru de pe folia de protecţie cu foarte mare grijă, pentru că este foarte fragilă.

3. Așteaptă 15 minute pentru ca mixtionul să aibă efect, apoi aplică fragmente mici din foiță direct pe suprafaţa lui. Tehnica este asemănătoare cu cea de realizare a papier-mâché-ului.

4. După ce ai colat cu grijă foiţa, finisează suprafaţa cu o pensulă foarte fină sau cu o blăniţă de iepure. Astfel îmbinările vor deveni insesizabile, iar luciul frumos.

 

Util: găseşti imitaţie de foiţă de aur sau de cupru la 24 lei, pachet de 50 bucăţi, şi mixtion la 11 lei în papetăriile cu produse de artă.

Ouă de Paști decorate cu pene de păun sau Ouă de Paști transformate în vaze miniaturale? Încearcă și tu, e foarte simplu!

Articol publicat în revista Casa și grădina * Producţie: Mihaela Radu * Foto: Bogdan Popescu

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply