Organizarea biroului: 5 pasi simpli

0

Pentru amenajarea biroului trebuie sa delimitezi un spatiu care sa contina elementele necesare lucrului.

In primul rand trebuie sa estimezi cat timp petreci acasa lucrand la birou. Daca ai nevoie sa lucrezi in fiecare zi mai multe ore, atunci trebuie sa iti creezi tot confortul posibil. Daca „biroul” tau este compus dintr-o masa in sufragerie, cateva sertare din bucatarie, un dulap la subsol si un computer in dormitor trebuie sa te gandesti la organizarea tuturor intr-un singur loc.

Pentru alegerea spatiului de lucru gandeste-te la tipul de activitate pe care o ai de facut. Daca activitatea ta este creativa si necesita concentrare trebuie sa gasesti un loc orientat catre fereastra, care sa te stimuleze. Daca ai nevoie de calculator, gandeste-te la posibilitatea de a-ti cumpara un laptop, ceea ce iti scuteste mult din spatiul destinat lucrului. In cazul in care activitatea ta nu presupune lucrul la calculator, atunci un fotoliu, o masa si o lampa iti sunt suficiente.

Daca iti amenajezi spatiul de lucru in camera de zi, prima regula este ca acesta sa nu iasa in evidenta si sa se potriveasca in decor. Pastreaza aceeasi culoare si acelasi stil cu celelalte piese de mobilier. In cazul in care ai destul loc in camera, mai poti aseza si o biblioteca.

Sfaturile noastre

1. Alege cel mai bun loc in functie de necesitatile tale. Asigura-te ca nu este situat intr-o zona de trecere.

2. Daca instalezi un calculator si nu optezi pentru un laptop, verifica daca exista vreo priza in imediata apropiere a biroului. Vei evita astfel folosirea unui prelungitor sau cablu care ar impiedica traficul.

3. Foloseste piesele de mobilier care exista deja in camera: rafturi, dulap.

4. Adauga elementele absolut necesare care pot servi si altor scopuri atunci cand iti termini lucrul: lampa, scaun, calculator.

5. Nu uita sa folosesti spatiul pe verticala. Suspenda etajere ori de cate ori este posibil. Acestea trebuie sa fiesuficient de adanci si de inalte pentru depozitare. Poti aseza pe ele imprimanta, dosarele si cartile. Ai grija sa nu le supraincarci.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Roxana Popescu, foto: Shutterstock


Booking.com


Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply