Oglinda de acasa – cateva trucuri pentru efecte maxime

0

Una dintre cele mai utile instrumente atunci când vine vorba despre decorare este oglinda de acasă. O cameră oarecare poate deveni o încăpere strălucitoare prin simplă amplasare a unei oglinzi sau a mai multe oglinzi. Oglinda de acasă modifică prin jocul de lumini și umbre pe care îl aduce întreaga dinamică din cameră.

??????????????????????????

O oglindă face o cameră să pară mai mare, mai luminoasă și mai elegantă. Francezii au fost cei care au folosit pentru prima data, în mod intens, oglinzile în decorarea încăperilor. Ei au fost cei care au pus oglinzi imense pe pereți, și tot ei au schimbat sticlă ușilor cu oglindă.

????????

Este esențial locul în care așezi oglindă raportat la fereastră. Locul ideal este pe peretele opus pentru că în felul acesta oglindă o să reflecte fereastră. O poți pune și pe pereții lateriali ai ferestrelor, dar la distanță suficient de mare pentru a reflectă lumina naturală. În felul acesta faci un joc de lumini și cameră devine mai luminoasă.

Când vine vorba despre  oglinda de acasă contează dimensiunea ei, rama și numărul acestora. Imaginile atașate articolului arată că mai multe oglinzi combinate simetric sau asimetric – cu respectarea unor regului pot modifica foarte simplu întreaga dinamică a încăperii.

?????????

Oglinzi de aceiasi forma, dar cu dimensiuni diferite sunt ideale pentru combinații asimetrice, in timp de oglinzile identice se pretează pentru combinații simetrice de mare efect pentru hol, camera de zi sau dormitor. Pentru această contează atât mărimea oglinzii cât și ramă acesteia. Folosește rame de lemn, sau metalice, dar mereu în ton cu restul decorului din cameră. O ramă împodobită pune în valoare și oglindă și cameră în care această se află. Oglinzile așezate în grup sunt singurele care nu au nevoie neapărat de o ramă, iar dacă vei folosi rame acestea trebuie să fie identice. Poți să folosești rame diferite doar pentru a aranja asimetric oglinzile.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply