O poveste de groaza din dormitor sau care sunt locurile murdare din aceasta camera

0

poveste de groază

Am scris o poveste de groază din dormitor, o cale prin care vei da mai multă atenție locurilor murdare din dormitor, pentru bine și sănătatea ta!

În dormitor îți petreci aproximativ o treime din viață. Dormitorul, tot, este plin de microbi, bacterii și acarieni, dar asta nu înseamnă o curățare insuficientă. Aceasta este realitatea din dormitor și este valabilă pentru toate casele noastre. Iată care sunt, concret, detaliile din această poveste de groază.

Dormi în pat cu 1,5 milioane de acarieni. Dacă vei scutura lenjeria de pat si aerisi camera în fiecare zi, daca vei lăsa soarele să intre în dormitor vei scapa de mai bine de jumătate din acești conlocuitori și o să îndulcești această poveste de groază.

Schimbă așternuturile la fiecare 7-10 zile și vei limita dezvoltarea acarienilor. În plus, spală lenjeria la temperatură ridicată, de cel puțin 60 de grade de fiecare dată.

Covorul conține 4000 de ori mai multe bacterii decat toaleta. Poți reduce aceste cifre de groază dacă nu vei intra niciodată încălțată în dormitor. Cel mai bine este să nu intri încălțat în casă. Și schimbă la fiecare 5-8 luni papucii sau spala-i!

Perna pe care dormi este o colecție de acarieni. În cinci ani, jumătate din greutatea unei perne este formată doar din acarieni. Groaznic, nu! Soluția sunt pernele care nu pemit acarienior să se dezvolte sau să ții pernele la soare, câteva ore la fiecare 5-7 zile pentru cel puțin 10 ore. Soarele puternic de vara este minunat! Lasă pernele în soare cât de mult se poate.

Salteaua este o altă poveste de groază. O saltea veche de opt ani, conține mai mult de trei kilograme de celule moarte de pe piele. Pentru a curăța salteaua, cel mai bun instrument este aspiratorul.

În plus soluția bunicii este foarte bună: udă un cearceaf de pat cu apă fierbinte și oțet, apoi întinde-l bine pe pat, stors parțial. Cearceaful trebuie să fie umed bine și să acopere bine salteaua, inclusiv lateralele acesteia. Apoi ia un bătător de covoare sau un baț zdravăn, gândește-le la cineva care îți face viața grea, și bate cu sete salteaua. Praful și resturile vor ieși din saltea și vor rămâne prinse în cearceful ud. Repetă operațiunea, după ce cureți bine cearceful de două-trei ori. Fă asta la fiecare trei-patru luni și vei avea o saltea curată.

Pijamalele trebuie spălate bine cu apă fierbinte pentru că în caz contrar sunt adăposturi pentru acarieni și microbi. O pijama se schimbă obligatoriu la fiecare 4-5 zile! În țesătura pijamalelor s-au găsit microorganisme și bacterii și chiar stafilococi.

Pare greu de crezut dar umiditatea în dormitor crește din cauza transpirației. Soluția este să aerisești bine camera de dormit, în fiecare zi. Umezeala este un mediu prielnic pentru ciuperci și mucegaiuri și tot felul de bacterii agresive.

Aceasta a fost povestea de groază din dormitor, deși unele din detalii le-am omis. Am omis să mai pomenesc despre animalele de companie care nu prea au ce căuta în pat, dar și despre obiceiul foarte prost de a pune peste cearceafurile de pe patul din dormitor hainele pe care le-ai purtat pe stradă…

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply