Noptiere neconventionale (I)

0

Noptiere neconventionale  – O idee fresh și originală pentru a completa decorul dormitorului este să alegi obiecte atipice, care să joace rolul de noptieră. Renunță la clasicul duet al seturilor cu piese similare și lasă-ți imaginația să zburde: cu cei vei accesoriza patul?

Fotolia_---probabil-tot-partea-dreapta---67501292_Subscription_XL.jpg_©-XtravaganT---Fotolia.com
Foto: Fotolia

Noptiere neconventionale – un taburet colorat

Poți aduce un aer proaspăt dormitorului prin adăugarea inspirată în decor a unei piese care să spargă cromatica liniară. Un taburet viu colorat este soluția cea mai avantajoasă, iar alăturat patului, acesta poate deveni o noptieră de efect. Ar fi bine să alegi un model a cărui suprafață oferă susținere, astfel încât funcționalitatea sa să fie la cote maxime: poate fi suport pentru câteva cărți sau chiar pentru o lampă. Formele rotunde echilibrează cu succes laturile drepte ale patului, imprimă dinamism și diversitate.

Citeste si: Dormitorul de la bloc – cum il amenajezi

O astfel de intervenție poate fi armonizată cu succes de o a doua noptieră-taburet, de preferat de dimensiuni și formă diferite.

faianta-MATIERE
Foto: Edil Italy

 Noptiere neconventionale – cufărul cu comori ascunse

Amenajările eclectice sau cele cu influențe vintage pot beneficia de prezența magică a unui cufăr clasic. Suficient de solid pentru a oferi susținere și de regulă cu o suprafață generoasă, cufărul mai are un avantaj: oferă spațiu pentru depozitare, astfel încât îți va înlesni organizarea dormitorului. Este de preferat echilibrul, modelele impunătoare fiind rezervate paturilor matrimoniale.

Citeste si: Un dormitor somptuos, intr-o camera mica

Se-poate-sa-cuprindem-ambele-noptiere--gresie-amb_axis_birch_166558871
Foto: Edil Italy

Noptiere neconventionale  –  cutiile

Nu subestima niciodată valoarea decorativă a unei simple cutii. Chiar și modelele banale, în culori neutre, pot fi o sursă nesfârșită de creativitate și stil în contextul potrivit. De exemplu, în dormitoarele de tineri sau în cele în care accentul cade voit pe latura fresh, o simplă compoziție realizată din cutii suprapuse poate fi amprenta stilului personal. Modelele uni desăvârșesc un ansamblu monocrom, însă cele cu printuri pot fi combinate după preferințe și, bineînțeles, ținând cont de cromatica și de stilul amenajării. Este indicat ca în astfel de cazuri printurile să păstreze un echilibru: modelele florale fac casă bună cu printurile geometrice.

Citeste si: Oda cutiilor de depozitare. Lectii pentru cucereirea spatiului

Altfel, poți explora ideea unei singure culori prin alăturarea inedită a accesoriilor, astfel încât cadrul alăturat patului să aibă un aer eclectic. De exemplu, un tablou minimalist așezat direct pe podea alături de un ansamblu de lumânări în același ton sugerează intimitate și spirit artistic. Poți completa cu detalii, în funcție de decor – flori sau o colivie antichizată pentru cele romantice sau vintage, o lampă cu lavă și un radio iconic într-o încăpere retro.

Text: Maria Stănescu; Foto: PR

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply