Mozaicul. Un finisaj original

0

Mozaicul este frumos nu numai în baie, dar şi în bucătărie şi chiar in livinguri. Tehnologia uşoară de aplicare şi de realizare a modelelor îl recomandă ca finisaj original.

mozaic (4)În camerele mici este recomandat finisajul pereţilor cu mozaic. De ce? Pentru că privirea se pierde în micile pătrăţele, iar suprafeţele nu par a fi împărţite inegal de plăcile de faianţă sau gresie.

Este o regulă simplă: cu cât o cameră este mai mică, cu atât modelele finisajelor vor fi miniaturale. Acestea păcălesc ochiul şi dau senzaţia că spaţiul este mult mai generos decât în realitate. Se aplică foarte uşor pentru că este realizat din fâşii. Practic, micile bucăţi de sticlă sau ceramică sunt prinse de un support din plastic care se îngroapă în adeziv. Peste mozaic se aplică un strat de chit, surplusul se şterge, iar la final totul este impecabil.

Citeste si: Istoria plăcilor ceramice

Varietatea culorilor și modelelor este foarte mare. Tehnologiile moderne permit realizarea de modele elaborate pe calculator. Tu alegi împreună cu un expert al firmei modelul pe ecranul computerului, iar, după câteva săptămâni, în funcţie de comandă, mozaicul îţi este livrat acasă imprimat cu ornamentele dorite. Acest tip de mozaic este şi cel mai scump, dar personalizează puternic orice fel de interior.

Ca pardoseală, se pretează a fi montat în baie. În bucătărie nu se recomandă, şi asta pentru că stropii de mâncare, grăsime, vin pot afecta în timp suprafaţa.

În baie este ferit de acţiunea chimică a alimentelor şi atunci întreţinerea lui nu pune niciun fel de probleme. Din contră! Mozaicul în baie, mai ales dacă reprezintă desene sau modele, conferă un plus de valoare locuinţei.

mozaic (3)Citeste si: In baile celebritatilor 

Un mare avantaj al mozaicului pentru spaţii mici, şi nu numai, este că pierderile de material la montaj sunt mici. În plus, se aplică uşor şi pe suprafeţe cu mici denivelări sau curbate, estompând micile imperfecţiuni sau acoperind impecabil orice volum.

Dacă alegeţi mozaicul, veţi avea cu siguranţă o bucătărie sau baie deosebită.

Mozaicul se pretează excelent pentru mascarea peretelui exterior al căzii de baie. De  asemenea, cu mozaic se poate imbrăca şi o cadă construită in stil marocan (un minibazin construit).

Citeste si: Cum decorezi baia

Structurile din gipscarton, gen rafturi fixe, din baie pot fi imbrăcate cu success in mozaic. Nici chiar formele rotunde nu pun probleme la acest tip de finisaj. Culorile in alternanţă ale plăcuţelor dau impresia de varietate.

Productie: Adela Pârvu

Foto: Delta Design, Shutterstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply