Motive pentru a opta pentru curăţenia ecologică

0

Te-ai gândit la o curăţenie ecologică, dar nu eşti sigur cu ce te ajută faţă de produsele de curăţenie convenţionale? Iată câteva motive care te vor convinge că este mai bine să alegi produse de curăţare şi detergent bio pentru rufe:

Poţi curăţa în siguranţă casa

Atenţie! Inflamabil! Toxic! Aceste avertismente prezente pe produsele de curăţenie, îţi spun că acele articole nu sunt tocmai sigure atunci când le foloseşti. Multe substanţe chimice (de exemplu, clor şi amoniac), atunci când sunt amestecate între ele, pot fi periculoase. Cu cât eşti mai expus la substanţe toxice, cu atât şansele tale de a te confrunta cu probleme precum iritarea pielii sau senzaţia de rău sunt mai mari. Copiii sunt mult mai expuşi la substanţele eliberate de produsele de curăţenie, deoarece aceştia au contact mai des cu podeaua şi suprafeţele din casă. Acest lucru este valabil şi pentru animalele de companie. Trebuie să începi să fii mult mai conştient de substanţele chimice pe care le eliberezi în aerul pe care îl respiri atunci când foloseşti spray sau soluţii de curăţare, dacă îţi doreşti să trăieşti într-un mediu mult mai sănătos.

Îţi protejezi sănătatea

Te vei simţi mai bine din momentul în care începi să foloseşti un produs sigur şi prietenos cu mediul. Spre deosebire de produsele de curăţare convenţionale, vei avea garanţia că ceea ce foloseşti pentru curăţarea suprafeţelor, a obiectelor şi a rufelor nu îţi va face rău nici ţie nici familiei tale. Simptomele precum strănut, tuse, erupţii cutanate şi alte afecţiuni ale pielii, pot dispărea rapid odată ce încetezi utilizarea substanţelor chimice de curăţare şi optezi pentru produse bio.

Produsele chimice sunt riscante atunci când sunt folosite. Acestea pot provoca daune pielii şi ochilor. Astfel de substanţe chimice pot afecta grav sănătatea. Produsele de curăţare bio nu prezintă niciun risc atunci când sunt utilizate. Chiar dacă intri în contact direct cu ele, acestea nu sunt dăunătoare. Nu trebuie să acorzi o grijă suplimentară în timpul manipulării.

Cureţi aerul din casă

Utilizarea produselor clasice de curăţenie poate contribui la o poluare mai mare în interior decât în aer liber. Compuşii organici volatili au fost asociaţi cu o serie de probleme de sănătate şi pot afecta ficatul, rinichii şi sistemul nervos central. Compuşii organici volatili sunt eliberaţi atunci când utilizezi şi depozitezi produse de curăţenie şi pot să rămână în aer mult timp după utilizare. Poţi evita această problemă dacă foloseşti produse bio.

Contribui la protejarea mediului înconjurător

Atunci când optezi pentru produse bio, contribui nu numai la sănătatea familiei, ci şi a mediului înconjurător. Cele mai bune produse bio pe care le poţi folosi şi care sunt prietenoase cu mediul, sunt cele care au ingrediente naturale, biodegradabile şi non-toxice. Produsele convenţionale de curăţare conţin ingrediente toxice care nu sunt biodegradabile, afectând în mod negativ mediul înconjurător.

Nu în ultimul rând, produsele bio pentru curăţenie au efecte pozitive pe termen lung, ceea ce nu putem spune despre produsele convenţionale. Aşadar, foloseşte produse bio de curăţare în toate zonele casei, inclusiv pentru rufe, pentru a contribui la sănătatea familiei tale şi a mediului înconjurător.

Sursa: Agentia Seo Power, foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply