Lumânări. Ce trebuie să știi despre ele, cum le alegi și câteva sfaturi în plus

0

Aparent nu pare să fie foarte greu să alegi lumânarea potrivită pentru fiecare ocazie, dar cu toate acestea sunt câteva detalii de finețe pe care este bine să le cunoști, pentru că sunt exact cele care fac diferența! Lumânarea potrivită pentru fiecare ocazie poate îmbogății atmosfera din casă, poate însufleții, dă culoare și căldură momentelor mai mult sau mai puțin speciale și poate face din orice zi, una cu aer de sărbătoare.

Lumânarea nu trebuie să lipsească din casă în momentele de sărbătoare. Crăciun fără lumâri, nu există, după cum o cină în familie sau una mai intimă se va umple de romantism la lumina lumânărilor. Pentru fiecare situație există lumânarea ideală, atât în ceea ce privește formă, culoarea sau aromă.

Calitatea înainte de orice. Cumpără lumânări din parafină pură și/sau din ceară de albine chiar dacă sunt mai scumpe. Vor arde mai mult și vei simți aromă aceea naturală a lumânării. Lumânările din produse sintetice sunt toxice și ard foarte repede, fumegă sau pot produce crize de astm sau alergii.

Caută lumânarea la fitil și ai grijă că acesta să fie din bumbac și să nu conțină plumb. Poți verifică prin presarea fitilului pe o foaie de hârtie albă: dacă lasă o urmă asemănătoare celei de creion, vină este a plumbului.

Ceara din soia, nuca de cocos și ceara de palmier au fost alegeri foarte populare și bune. Ceara din soia arde mult, cea de cocos miroase, în mod natural, bine.

Ca regulă generală, o lumânare nu trebuie să producă fum atunci când arde. Nu stinge prin a sufla în flacără. Indiferent d etipul ecasteia va fumega. Se stinge între degete sau cu o coadă de lingură presând peste flacără.

Lumânări. Ce trebuie să știi despre ele, cum le alegi și câteva sfaturi în plus

Obiceiul de a pune lumânări pe un tort vine din Grecia Antică. Grecii antici aduceau la templul Atenei, pâne în care înfigeau lumânări aprinse, de fiecare dacă când era lună plină.

Lumânarea potrivită pentru fiecare ocazie

Lumânarea îngustă la vârf și mai groasă jos este folosită mai ales la masă festivă. De obicei nu are miros.

Îndeaproape înrudită cu ea este lumânarea cilindrică, cu aer modern, care așa cum scrie la carte ar trebui să măsoare 18 centimetri lungime. Este perfectă pentru cină sau pentru momentele festive în care familia se adună în jurul mesei. Poate fi ușor recunoscută prin faptul că are același diametru și la vârf și la baza. Locul ambelor este într-un sfeșnic.

Candelă sau lumânarea de ceai poate sublinia mici accente de lumina din camera sau poate încălzi uleiul aromat. Se lichefiază când arde, deci are nevoie de un suport pe care să fie pusă.

Lumânarea de cină sau pentru mesele festive este albă, dar nu te oprește nimeni să alegi lumânări colorate în roșu sau verde pentru masă de Crăciun, de exemplu. Alege mereu lumânări pentru vopsirea cărora s-au folosit pigmenți naturali pentru că vei evita mirosurile neplăcute și reacțiile adverese pe care le poate produce fumul și vaporii rezultați din ardere.

Nimic nu egalează însă frumusețea lumânărilor albe sau a celor în culoarea naturală pe care o are ceară. Sunt spectaculoase prin simplitatea lor, iar pe cele mai mari și mai groase le poți decora cu funde sau diferite aplicații. Evident este necesar să fii atentă și să nu le lași să ardă nesupravegheate!

Lumânări. Ce trebuie să știi despre ele, cum le alegi și câteva sfaturi în plus

Lumânările parfumate nu sunt recomandate la masă, dar pot fi folosite seara, sau în momentele intime. Alege lumânări cu uleiuri naturale sau prepară-le în casă, din lumânări naturale și esențe naturale.

Cu toții am petrecut mult timp acasă, în contextul pandemiei și ne întrebăm ce va mai urma. Toate acestea au adus anxietate, stres și chiar depresie. O modalitate prin care te poți relaxa, și poți avea o stare de bine este prin puterea mirosurilor, combinate cu liniștea pe care o aduce o lumânare.Singura condiție, să fie naturale.

Citeste si:

Sursa foto: pixabay.com/unsplash/ text: Otilia Ignat

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply