Cum alegi lumanarile pentru masa de Craciun

0

Cum alegi lumânările pentru masa de Crăciun încărcată cu mâncare? Optează pentru lumânări înalte, model cilindric sau pilastru, potrivite pentru sfeşnice cu unul, trei sau chiar şapte braţe. Asigură-te că sfeşnicul este solid şi nu pune lumânările în colţuri ale mesei în care invitaţii le pot dărâma.

Dacă masa este mai mult intimă decât oficială, poţi înlocui sfeşnicul cu un bol umplut până la jumătate cu apă cu câteva lumânări plutitoare colorate.

Câte pui şi unde? Un sfeşnic amplasat în centrul mesei îşi va îndeplini rolul minunat, însă dacă simţi nevoia să pui mai multe lumânări pe masă, poţi, spre exemplu, insera câteva mini-lumânări printre feliile de desert, pe platoul pentru prăjituri.

Citeste si: Coronita de Craciun handmade

Cu ce le asortezi? Cu vesela, tacâmurile, faţa de masă. Urmăreşte să nu încarci decorul cu prea multe culori diferite, totul trebuie să aibă o unitate vizuală.

Cât de înalte? Şi cât de mici? Cu cât sunt mai mici, cu atât luminează o suprafaţă mai mică. Cu cât sunt mai înalte, cu atât luminează mai amplu. Fă un test şi încearcă să nu le pui în bătaia vizuală: ori mai sus, ori mai jos.

Citeste si: Ingeri din hartie

Altfel, rişti să le dai bătăi de cap invitaţilor care nu-şi vor vedea camarazii de discuţie. Ţine cont şi că o lumânare mai mare sau mai lungă va arde mai mult timp, în timp ce una mai scurtă nu se va topi pentru a ajunge la înălţimea deranjantă de care aminteam mai sus.

Articol publicat in revista Casa si gradina
Foto: Guliver / Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply