Îngeri de hârtie

0

Crăciunul aduce tot felul de simboluri și elemente decorative specifice. Unele dintre ele sunt intrate în tradiție. Din această categorie face parte steaua din vârful bradului și ingerii, care sunt printre cele mai populare elemente din seria ornamentelor care sunt puse în bradul de Crăciun.

îngeri de hârtie
Poți face îngeri de hârtie. Sunt foarte simplu de realizat, sunt foarte decorativi și fiind realizați din hârtie și agățați se vor afla într-o continuă mișcare ușoară. Iluzia plutirii este garantată.

angel-565543_1920

Cum îi faci? Noi am folosit foi de hârtie dintr-un caiet vechi cu partituri muzicale. Simbolurile muzicale dau un aer special pentru acești îngeri. Pliaza foaia în evantai. Pune trupul legat de aripi (pentru aripi îndoaie foaia la jumătate), iar în loc de cap o mărgică albă. Coase cu ata trupul de aripi și de mărgică (noi am folosit perle de plastic), pentru a realiza o figurina. Un nasture în contrast este haloul de înger …

Este mai eficient să prinzi arripile de trup cu ață pentru a fixa bine figurina și pentru rezistență. Dacă vei face perforații în ”trupul” îngerului acesta se va  mișca mai puțin, dar va arăta mai bine.

Îngerii de hârtie se fac foarte ușor, și poți folosi pentru realizarea lor orice fel de hârtie vrei. Îi poți face și din hârtie colorată, de orice dimensiune vrei, dar cei care nu depășesc zece centimetri sunt cei mai decorativi. Pliaza mărunt foaia, păstrează proporția firească între trup și aripi și folosește penru prinderea de ramurile bradului o ață metalică fină pentru a susține impresia de plutire.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply