3 motive pentru care preferi legumele congelate

0

Îți dorești să mănânci sănătos și să prepari mâncare bună pentru familia ta, însă legumele congelate sunt printre ultimele ingrediente la care te gândești. Iată doar câteva motive pentru care ai putea înlocui legumele proaspete din supermarket cu cele congelate:

1. Trebuie să ştii că nivelul de substanţe nutritive din legumele proaspete începe să scadă progresiv din momentul culegerii. Pe de altă parte, dacă sunt înghețate și menținute în această stare în mod corect, legumele se opresc din procesul de deteriorare. De aceea, timpul pierdut de legume în reţelele de distribuţie din comerț le face să ajungă pe masa ta mai puţin proaspete, tehnic vorbind, decât legumele congelate.

2. Un argument nu mai puțin important este faptul că legumele congelate sunt mai ieftine în sezonul de iarnă decât cele proaspete, de la magazin. Astfel, legumele congelate de tine imediat ce le-ai cules din grădină te vor ajuta să faci economii substanțiale fără să renunți la calitate.

Citește și Broccoli, celebra legumă italiană

3. Gospodinele știu ce înseamnă să trebuiască să prepari rapid o masă atunci când ești în criză de timp. Folosirea legumelor congelate presupune o mare economie de timp, întrucât ele sunt gata spălate și curăţate.

Legumele congelate: sfaturi de preparare

Culege legumele în momentul maxim al coacerii lor, însă înainte să devină prea moi sau să se bată. Rădăcinoasele trebuie scoase din pământ când au ajuns la deplină maturitate. Alege pentru congelat doar legumele perfecte – cele ușor deteriorate sunt pentru consum imediat. Spală-le bine, curăță-le și, după caz, mărunțește-le.

Când congelezi legumele este bine să folosesti pungi de plastic pentru împachetat, de preferinţă cât mai groase. Pachetele să fie cu cantităţi mici, astfel încât să fie folosite integral atunci când prepari mâncarea.

Dacă recoltarea, ambalarea şi congelarea legumelor se efectuează suficient de rapid, acestea îşi vor păstra proprietăţile nutritive şi culorile o perioadă mult mai mare de timp decât cele proaspete.

Citește și Sparanghelul, o specie comestibilă de asparagus

Articol adaptat din revista Casa și grădina   *   Text: Carli Marian   *   Foto: Guliver/Thinkstock

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply