Intră în misterioasa atmosferă orientală

0

Atunci când vrei un decor special, mai puțin întâlnit la noi, te poți îndrepta cu încredere spre stilul oriental, plin de farmec și mister în același timp. Iată cum poți crea o atmosferă orientală, ce îți poartă imaginația spre „1001 de nopți“!

atmosfera orientala

Materialul cu care au fost tapițate piesele de mobilier aparține Designers Guild. Cel uni costă 499 lei/ml, iar cele cu pattern au prețul de pornire de 666 lei/ml (lățime 140 cm). Sunt realizate din bumbac și se găsesc la La Maison.

Pentru început, este bine să știi că stilul oriental este definit de o paletă cromatică extrem de bogată, de la roșu intens la portocaliu, galben aprins, auriu și arămiu. Plecând de aici, poți miza pe o culoare dominantă, în cazul de față roșu, căreia să-i asociezi alte culori specifice. Alege o canapea, un fotoliu și un taburet cu ornamente în relief, bogate și alătură-le decorațiuni sculptate în lemn. În ceea ce privește materialele, optează cu precădere pentru mătase, organza, catifea sau brocart, pentru a intra cât mai mult în fascinanta atmosferă orientală din „1001 de nopți“. O variantă de finisare a pereților este cărămida aparentă, așa că o poți lua în calcul fără teama de a da greș, iar pentru pardoseală alege un covor cu model tradițional. Cu cât mai excentric și mai încărcat, cu atât mai bine pentru un interior oriental.

atmosfera orientala

Tapițeria fotoliului este coordonată cu cea a canapelei și a taburetului. Unitatea înseamnă armonie.

Foto: Designers Guild

Articol preluat din revista Casa Lux nr. 8/2018

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply