Interior personalizat. Lectie de stil si cateva idei

0

Interior personalizat (2)Se spune ca moda vine și trece, dar ceea ce îți stă cu adevarat bine depășește toate canoanele modei. Principiul se aplica și când vine vorba despre amenajări interioare, poate chiar într-o măsură mult mai mare.

A avea un interior personalizat, în sensul cel mai real al termenului înseamnă a depași toate canoanele, toate regulile și a organiza casa, în interior așa cum simți.

Un interior personalizat în adevăratul sens al cuvântului, unde utilul, funcționalul, arta, bunul gust și imaginația se îmbină perfect este o reușită în materie de decorațiuni interioare și doar puțin pot să facă asta, singuri.

♦ Un interior personalizat înseamnă să amenajezi casa după stilul tău, dar fără ca asta să ducă la un tameș-balmeș fără sens, ci la o deplină armonie, la un echilibru studiat, prin inovație, inventivitate și creativitate.

♦ Un interior personalizat înseamă să imprimi casei tale, biroului tau sau doar camerei tale personalitatea ta, bucuriile și tristețile tale si, până la urmă, felul tău de a fi.

Pentru un interior personalizat este nevoie sa respecti cateva reguli. Pentru început fă-ți un plan și ține cont de nevoile pe care le ai raportat la buget. Apoi stabilește un scop pentru fiecare cameră în parte.

Nu uita că o cameră poate avea mai multe funcții, așa că fiecare detaliu poate satisface mai multe nevoi. Inspiră-te! Este obligatoriu! Motează ceea ce îți place, pune cap la cap ideile altora și exploatează cea ce aduce nou imaginața ta creativă.

Citeste si: Stilul minimalist. Principii si caracteristici

Interior personalizat (3)În demersul uni interior personalizat este obligatoriu să reevalueazi piesele de mobilier pe care le ai și să stabilești pentru fiecare în parte care este cea mai bună utilitate. Nu aruncă piese de mobilier, doar pentru că sunt vechi sau pentru că nu-ți plac.

Posibilitățile de transforme, de adaptare sunt numeroase și rezultatele pot să fie uluitoare. Un inetror personalizat este a tipic, este unic, așa ca piesele de mobilier unice, vechi (eventual), dar și cele care au nevoie de reparații și de modificări sunt materia primă esențială.

♦ Un interior personalizat este pus în valoare de eventualele noi destinații pe care le pot primi obiecte de mobilier vechi.

Citeste si: Casa nordica si stilul scandinav

Chiar dacă este un interior personalizat decorarea efectivă începe de la piesele de mobilier fără de care nu se poate. În dormitor ai neapărată nevoie de un pat, în cameră de zi de canapea și eventual de bibliotecă, iar în cameră copilului de biroul școlarului.

Citeste si: Stilul industrial. O abordare practica

În cazul unui inetrior personalizat ambianță generală, indiferent de stil vine din detalii și din armonia cromatică, din accentele de decor și din felul în care lumina îmbrăca o cameră, iar de toate aceste detalii trebuie să ții cont atunci când îți amenajezi interiorul chiar și fătă să ții cont de principiile unui stil anume.

Citeste si: Amenajari interioare in stil vechi

Nu-ți fie teamă să combini, să faci artificii de decor care încalcă toate canoanele în decorațiuni și nu-ți fie teamă să exagerezi. Pentru că este vorba despre un interior personalizat, ceea ce contează este că felul în care arată camerele din casă ta să fie pe placul tău.

Sursa foto: revista Casa si gradina

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply