Impactul covorului

0

Covorul se inscrie in categoria decoratiunilor care contribuie la creionarea stilului unei incaperi. Ocupand o suprafata importanta, e bine sa il alegeti in cunostinta de cauza.

Tehnologiile actuale permit fabricarea covoarelor din fibre revolutionare, ceea ce ajuta la o usoara intretinere a lor, la pastrarea culorilor (si sub influenta indelungata a razelor UV) si a densitatii fibrelor supuse tasarii.

De aceea, inainte de a va orienta catre culoarea, forma si modelul covorului, intrebati de caracteristicile tehnice ale fibrelor. Combinatia dintre fibrele naturale (lana sau matase) si cele sintetice (ce poartă marca diferitelor patente de fabricare) pare a fi una buna pentru cei ce-si doresc un covor mai pretios, covoarele de arta fiind integral realizate din fibre naturale. Cine este interesat de covoare care sa reziste la trafic si sa fie usor de curatat mai bine alege modelele sintetice.

Sfaturi pentru alegerea covorului

1. Evitati sa alegeti un covor prea mare sau care se afla pe traseele de trafic din casa;

2. Un covor deschis la culoare confera senzatia unui spatiu mai mare, dar se curata mai greu;

3. Daca vizati unitatea de stil, nu asortati covorul cu mobila, ci cu decoratiunile din casa;

4. Un covor cu modele marunte se potriveste mai bine in camerele mici sau modeste, iar unul cu modele mari in spatiile generoase;

5. Imitatiile de covor persan raman imitatii si sunt potrivite doar in interioarele decorate in stil oriental sau exotic;

6. Cu cat covorul este mai gros, cu atat se intretine mai greu, deci alegeti-l in functie de stilul dumneavoastra de viata.

Gasiti covoare: aici, aici, aici sau aici.


Articol publicat in revista Casa si gradina
Text: Ioan Serban
Foto: Stock.xpert

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply