Idei si solutii pentru o redecorare originala

0

Decorațiunile interioare au devenit o artă, și tocmai pentru acest motiv câteva idei de redecorare originală trebuie primite ca fiind o excelentă sursă de inspirație pentru un cămin primitor și amenajat cu stil și personalitate. Originalitatea și o redecorare originală înseamă, obligatoriu, un plus de personalitate pentru casa ta.

redecorare originală

Am făcut o listă cu idei și soluții pentru o redecorare originală, iar mult dintre acestea vor fi, probabil, la limita principiilor de decorare interioare, un detaliu care le face cu atat mai prețioase și utile.

Optează pentru îmbinarea mai multor stiluri. Mulți cred că unul dintre principiile de bază ale decorării interioare este acela de a oferi fiecărei camere un element unic, surprinzător. Este corect, însă pentru un efect și mai puternic poți opta pentru o îmbinare a mai multos stiluri, în aceiași cameră. Păstrează un elemnt comun (culoarea, textura, forma) și variază celelalte constante.

Citeste si: Sfaturi de la designeri pentru o casa de vis

Un pat mai mare și mai înalt pentru dormitor. Există tendința unor paturi joase. mergi contra curentului și cumpără un pat mai mare și mai înalt. Piesele mici și multe de mobilier fac dormitorul să pară neîncăpător. Evident soluția este să alegi două-trei piese supradimensionate, să lași lumina să intre în cameră, să foloșețti pereți vopsiți în tonuri opace și accente sau culoare tari și metaice. Efectul este uluitor!

Oferă o dublă utilitate dulapurilor. În cazul în care ai dulapuri în perete și spațiul îți permite asta, lasă dulapurile deschise, fără uși. O astfel de alegere este cu mult mai interesantă și, cu puțină creativitate, acest aspect va contribui la aerul rustic al camerei.

Mergi pe culori închise sau tonuri metalice (auriu, argintiu, cupru).  Contrar părerii generale, pereții închiși la culoare oferă senzația de spațiu și dau camerei o notă eleganță. În plus, cum auriul și cuprul, dar tonurile metalice în general sunt din nou la modă în ceea ce privește artă decorațiunilor interioare, poți opta pentru câteva accente de metal.

Canapeaua nu e obligatorie. Renunță la canapea și optează pentru o mai multe fotolii. Alege modele diferite, dar unitare ca stil. dacă tonurile tapiseriei sunt diferite cu atat mai bine, le poți da un aspect echilibrat folosin perne de decor identice. Și soluția inversă este la fel de bună. Nu îți încărca spațiul din living cu o canapea inutilă și dacă poți depășește tiparul clasic de măsuță și 2 fotolii.

Citeste si: De ce merita sa apelezi la sfaturile unui designer profesionist

redecorare originalăStratifică lumina. Lumina este un decorator de geniu în fiecare cameră, dar pentru asta trebuie să știi să o folosești. Ar fi bine să ai lumina ambientală pentru relaxare sau momentele în care vrei pur și simplu să te odihnești sau vrei să citești, seară. Tocmai de aceea, achiziționează-ți lămpi cu funcții diferite, pentru a-ți stratifica lumina.

Acoperă picioarelor scaunelor sau ale fotolilor cu ajutorul huselor. Partea de jos a mobilierului poate fi ascunsă cu ajutorul unor huse în modele și texturi elegante. Prea multe picioare ale scaunelor, meselor, fotolilor sau ale canapelei pot strică imaginea generală a unei camere, așa că recurge la acest mic truc. Pentru un efect și mai puternic, poți să nu îmbraci toate picioarele.

Citeste si: Alege designul care te reprezinta

Scaune diferite, pentru un plus de efect. Ne-a intrat în reflex ideea că scaunele trebuie să fie toate din același registru. Ei bine, nu! Alege un taburet și un scaun retro și efectul va fi unul maxim. Nemaivorbind de faptul că așa își poți păstra piesele preferate, chiar dacă ai renunțat parțial la un set de mobilă.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply