Idei de amenajare, fără costuri, pentru casa ta

0

Avem câteva idei de amenajare care practic nu implică costuri, pentru casa ta. Dacă tot suntem obligați de context să stam în casă, de ce nu am face câteva adaptări, amenajări simple, care nu costă nimic sau care sunt foarte ieftine, care să ne motiveze și să ne ajute să ne simțim mai bine acasă.

Toate aceste idei nu sunt neapărat pregătiri pentru Paște, în sensul decorațiunilor, dar am luat în calcul și faptul că marea Sărbătoare vine și ar fi păcat, în ciuda vremurilor potrivnice, să nu ne bucurăm, atât cât se poate.

Două role de tapet pentru o cameră nouă

Este plin de magazine online care vând tot felul de materiale pentru casă. Cu două role de tapet poți reamenaja o cameră. Este foarte ușor de aplicat, iar efectul este perfect. Poți folosi acest gen de reamenajare în orice parte din casă.

Idei de amenajare

Decorațiunile de Crăciun, bune pentru Paște

Nu! Nu am greșit. Printre decorațiunile de Crăciun se numără o grămadă de surse de inspirație pentru a decora casa pentru… Paște. Caută printre decorațiunile de Crăciun pe cele câteva care se potrivesc perfect și Paștelui. Îngerașii, iepurii, figurinele din paie, fundițele roșii, cele albastre, steluțele argintii, toate se potrivesc perfect în aranjamente și sunt soluții bune care te ajută să-ți decorezi rapid casa pentru Paște.

Lasă ouăle în culoarea lor naturală. Eventual le poți doar lăcui sau unge cu ulei ca să strălucească. Leagă sau lipește în jurul lor fundițele folosite la Crăciun.

Iarba verde în ghivece

Idei de amenajare

Prima dată când mai mergi după ceva cumpărături nu ocoli standul cu semințe pe care îl vei găsi în orice supermarket. Caută orice încolțește repede. De la iarbă la boabe de grâu. Toate sunt extrem de decorative și sunt o soluție fantastica pentru decorul din casă. Iarba verde și câteva ouă colorate, un iepure din decorațiunile de Crăciun sau din lada cu jucării a copilului și gata! O să simți că vine Pastele, fără costuri, iar moralul tău va fi la cote înalte.

Schimbă câte ceva prin casă

Pentru detaliile care pot fi schimbate în casă – fețe de masă, fețe de pernă, perdele, alege varianta albă. Albul pur se combină perfect cu tonurile pastelete în care ai vopsit ouăle pentru Paște. Adaugă zambile și narcise și decorul de Paște din casă o să fie perfect!

Florile sunt esențiale pentru decorul de Paște din casă, așa că poți face risipă de flori. Alege însă numai flori de primăvară și pune-le în buchete mari în vase largi. Nu uita să adaugi frunze verzi și ramuri cu muguri. Paștele înseamnă revenire la viață! Crengile și ramurile înflorite sunt ideale pentru decorul de Paște din casă. Culege ramuri, leagă-le în ele fundițe colorate în roz, verde, albastru și așează-le în vaze.

Curățenia aduce bună dispoziție

O casă ordonată și curată este generatoare de stare generală bună pentru toți. Mai ales atunci când din diverse motive stăm mult acasă. În consecință fă curățenie. Nu te costă nimic și îți aduce doar avantaje. Apoi, fă în așa fel încât casa să rămână în bună ordine.

Lumina din casă este foarte importantă și poate contribui la schimbările simple, fară costuri pe care le poți face. Poți să schimbi toată atmosfera dintre-o cameră schimbând poziția unui lampadar sau a unei lămpi ori folosin becuri cu lumină caldă.

Folosește ce ții ascuns!

Nu face greșeala de a ține toate piesele unui serviciu de porțelanuri fine, ascunse prin dulapuri. Sau să arunci piesele desperecheate. Toate aceste porțelanuri fine pot să fie soluții perfecte pentru decorul din casă. Chiar și desperecheate piesele de porțelan pot să devină elegante și plăcute elemente de decor în casă. Un ceainic fin nu are voie să stea în dulap, ci pe masa din sufragerie, pe un bufet sau chiar în hol. Poți să așezi piese de porțelan ca decor pe rafturile bibliotecii. Le poți umple cu ceară ca să faci lumânări decorative sau le poți expune într-o vitrină.

Evită simetria, evită să le așezi în ordine. Combină piese diferite și caută piese unice, pictate, aurite și pune-le în valoare tocmai prin unicitatea lor. Tehnica este valabilă și pentru paharele de cristal desperecheate. Singura condiție pentru expunerea acestor porțelanuri fine este ca piesele să fie în perfectă stare.

Citeste si:

sursa foto: pixabay.com

 

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply