Idei de design pentru dormitor. Primăvara în culori pastelate

0

La sfârșitul unei zile de muncă, nimic nu este mai plăcut decât să te odihnești într-un dormitor proiectat și amenajat cât mai elegant. Pentru a avea parte de o atmosferă relaxantă contează foarte mult stilul de interior din acest spațiu al locuinței, și pentru asta pot fi de ajutor ideile și sfaturile unui stilist sau ale unui designer de interior. 

amenajare dormitor primavara

Tendințele de design pentru interiorul casei în primăvara anului 2019 sunt cât se poate de frumoase. În acest an dormitorul trebuie să fie aerisit, relaxant și luminos. Atmosfera de primăvară este creată prin nuanțele de culori pastelate, care sunt în trend în anul 2019. Culorile luminoase naturale se potrivesc întotdeauna și arată fantastic, sunt suave, delicate, aerisite. Se pot folosi și câteva tonuri naturale întunecate, dar acestea trebuie dozate, nu se utilizează în exces. Printre ele se remarcă verde și maro închis, care au un farmec aparte, sunt perfecte pentru decorațiunile interioare.

Cea mai preferată nuanță este Living Coral, un portocaliu-piersică care este alegerea perfectă pentru un dormitor cu efect calmant. Această culoare se poate asocia cu nuanțele de culori neutre, mai ales cu bej și gri. De mare efect este și nuanța teracotei, ca de pământ ars, care este o culoare chic, elegantă, are efect relaxant pentru că este culoarea naturii.

Tendințele de primăvară în acest an au fost deja prezentate de designeri în materie de decorațiuni interioare și deci, nu mai rămâne decât să aruncăm o privire pentru a le analiza. Primele tendințe se referă la nuanțele de galben bogat dar și la albastrul delicat sau verdele suav. Noile culori de primăvară ne amintesc deja de natură, de cerul albastru și de soare.

Nuanțele pastelate de roz, verde deschis, culoarea caisei sunt dulci și relaxante. Sunt multe tonuri de culori vii, gama este variată, oferă numeroase nuanțe potrivite pentru interior și exterior, pentru decorațiunile unei case.

Pentru cei care preferă culorile mai intense, este recomandat roșul pentru un perete din dormitor sau camera de zi. Nicio culoare nu arată mai bine și nu are o putere energizantă atât de mare ca roșul.  Combinația dintre verde, gri și albastru, sau dintre galben-auriu, alb și gri pentru interioare, arată extraodinar de elegant.

Galbenul este o culoare care este recomandată în acest an pentru dormitor, mai ales că este preferată o nuanță mai intensă și care amintește de soarele strălucitor. Această nuanță este foarte frumoasă, are o influență pozitivă asupra psihicului.

Anul trecut au fost în tendințele modei nuanțele de albastru, acestea fiind chiar cele mai populare. În anul 2019 albastrul este iar în trend dar spre deosebire de anul trecut, acum sunt preferate tonurile mai pastelate și mai răcoroase, ca de primăvară. Aceste nuanțe de albastru sunt mai suave, mai delicate, unele sunt chiar fabuloase. Acestea sunt recomandate pentru dormitor, pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă.

Cei care își doresc să aducă primăvara în casă, pot ține cont de recomandările designerilor în materie de culori pentru decorațiuni interioare. În anul 2019 designerii au ales și nuanțele de verde, mai ales tonurile mai pastelate, care amintesc de frunzele plantelor. O nuanță care a devenit destul de populară este verdele ca la frunzele de salvie.

Albul, care este o non-culoare și nu lipsește din preferințele designerilor. Albul este perfect pentru primăvară, pentru sezonul cald. Un alb strălucitor domină paleta de culori special aleasă de designeri în acest an. Albul poate fi folosit de oricine, albul funcționează întotdeauna, este alegerea perfectă pentru pereți și poate fi combinat excelent cu alte culori indiferent dacă sunt mai intense sau mai delicate.

În anul 2019 se pune accent și pe eleganță și rafinament. Acest stil sofisticat este recomandat și pentru dormitor. Paleta de culori este simplă și în același timp uimitoare. Toate elementele folosite în această cameră trebuie să fie alese cu atenție pentru a crea acea senzație plăcută indusă de fast și eleganță. Din ansamblul creat prin obiectele de mobilier și ornamentele alese, în frumoasa simetrie prezentată prin toate aspectele acestei camere, nu trebuie să lipsească nici texturile somptuoase ale unei frumoase cuverturi de pat din bumbac de calitate care într-un dormitor are un farmec aparte, un scop decorativ, schimbă complet stilul acestei camere, ea fiind un produs versatil. Cuvertura de pat poate îmbunătăți aspectul dormitorului, poate transforma stilul clasic într-unul senzațional distinct.

Un alt element care poate crea o senzație plăcută în dormitor poate fi un covor de dimensiuni medii, care dacă are culorile potrivite poate oferi un accent viu, poate crea o atmosfera plăcută, confortabilă, caldă în dormitor. Se pot folosi și multe perne decorative de pat, acestea dau un plus de confort în dormitor. Texturile moi au rolul lor, ajută în eliminarea stresului, a tensiunii și a gândurilor negative după o zi obositoare. 

Un alt element care poate crea o senzație plăcută în dormitor poate fi un covor de dimensiuni medii, care dacă are culorile potrivite poate oferi un accent viu, poate crea o atmosfera plăcută, confortabilă, caldă în dormitor. Se pot folosi și multe perne decorative de pat, acestea dau un plus de confort în dormitor. Texturile moi au rolul lor, ajută în eliminarea stresului, a tensiunii și a gândurilor negative după o zi obositoare. 

Pentru un cadru relaxant și familiar sunt indicate mai ales texturile naturale, liniile curate și abordarea minimalistă. O combinație perfectă, care nu va da niciodată greș, este cea  realizată din culorile neutre, tonurile de gri, maro, bej, alb. Culorile neutre sunt liniștitoare mai ales dacă sunt combinate cu materiale cu texturi bogate, plăcute la atingere, care au un efect plăcut și confortabil.

Sursa: agentia PROMOdesk.ro
Sursa foto: Pixabay

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply