Heliotrop, iubita soarelui de vara

0

Heliotrop este o familie de flori indragostite de soare. Familia lor se numeste Heliopsis Helianthoides si cuprinde plante perene cu flori galbene care iubesc soarele si care isi rotesc floarea dupa soare.

Acesta se mai numesc si floarea soarelui falsa, dar dincolo de toate acestea sunt o solutie foarte buna pentru gradinile batute de soare, mai ales in aceasta perioada din an.

Citeste si: Cele mai rezistente flori la umbra

Heliotrop este originara din America de Nord, are tendinta de a forma palcuri si tufe dese. Plantele au tulpina tubulare mladioase, dar rezistenta si au multiple ramificatii, care toate au cate o floare.

Florile de heliotrop sunt galbene, stralucitoare sustinute de tije subtiri unduioase grupate in buchete.

In functie de soi florile sunt mai mici sau mai mari, dar de regula, toate, sunt destul de inalte putand atinge frecvent un metru inaltime si chiar mai mult. Dat fiind faptul ca florile iubesc soarele, se preteaza perfect pentru locurile batute de soare toata ziua, dar cresc foarte bine si pe langa ziduri, garduri si borduri, unde inaltimea florilor este binevenita.

Heliotrop - CopyHeliotrop este cea mai buna solutie daca vrei sa maschezi garduri, ziduri sau pereti inestetici in gradina, pentru ca este deasa, infloreste abundent si dureaza mult.

Citeste si: Plante perene de gradina. Flori cu viata lunga

Heliotrop infloreste in iunie-august, iar florile rezista cateva zile, dar pentru ca infloresc in valuri zona incare se afla aceste flori, ramane colorata si vesela o luna sau chiar mai mult. Plantele se seamana in primavara, pana la finele lunii aprilie, la adancime mica in sol fertil si bine drenat. Trebuie udate cu masura, deseori ploile de primavara si de vara fiind suficiente. Heliotrop nu suporta apa baltita, nici excesul de apa, asa ca are nevoie de un sol care sa dreneze bine apa.

Citeste si: Plante cu flori albastre

Heliotrop suporta foarte bine zonele insorite, dar rezista si in locuri semiumbrite atata vreme cat are lumina directa de la soare, macar cateva ore pe zi. Se simte foarte bine in langa ziduri, garduri care o feresc de curenti de aer si radiaza noaptea. Dupa ce infloreste are nevoie de apa mai multa, in absenta apei florile se apleaca si nu se deschid.

Citeste si: Plante cu flori galbene

Desi este perena planta se insamanteaza singura si are tendinta sa invadeze locurile din vecinatate. Rezista fara probleme peste iarna, iar primavara lastarii pot fi taiati sau rariti pentru a tine sub control dezvoltarea plantei. Heliotrop este foarte iubita de albine si fluturi si poate fi un loc prefereat de melci.

Sursa foto: @Freakxy/Fotolia.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply