Gura leului, planta de gradina usor de intretinut

0

Gura leului, planta de gradina usor de  intretinut este o foarte frumoasa floare decorativa, cu miros suav. Coloritul sau viu o face foarte apreciata pentru gradini. Florile de gura leului pot fi  albe, galbene, portocali, roz, violet, rosii si visinii. Exista si flori bicolore. Gura leului este una din cele mai practice flori perene in gradinile rustice,dar daca alegi combinatii de culori, gura leului transforma orice gradina intr-un paradis.

gura leului

  • ♦ Copiilor le place sa se joace cu florile, manevrandu-le ca si cand ar fi o gura de leu ce se inchid si se deschid, dupa cum sunt miscate.
  • ♦ Gura leului este planta simbol a zodiei Racului, iar planta este o mare iubitoare de apa, in mod deosebit vara, cand infloreste si mai ales cand este foarte cald.

Citeste si: Echiveria, frumoasa din America

  • ♦ Gura leului are nevoie de un sol bogat, bine afanat, cu un pH neutru (5,5-5,8) si cu o umiditate pastrata la un nivel mediu si are nevoie de fertilizator o data pe luna si mai des daca este proaspat plantata.
  • ♦ Planta nu are problebe cu daunatorii, fiind rezistenta si spornica si in plus, este si foarte rezistenta la frig si schimbari bruste de temperatura asa ca o poti planta in gradinile caselor de la munte. Planta este perene si daca o vei lasa sa faca semintese va autoinsamanta. Este nevoie sa o tii sub control pentru ca poate sa devina acaparatoare.
  • ♦ Are nevoie insa de lumina si soare, asa ca daca o pastrezi in ghiveci trebuie asezata la ferestrele luminoase.

Citeste si: Cum ingrijesti micsandra

Un sfat: Se spune ca floarea aduce noroc si ca este bine ca in casa in care este un rac sa fie si ea! In plus este floarea lunii iulie si simbolul zodiei Leului, acesti nativi fiind fascinati de aroma florii.

Citeste si: Cum slabesti 6 kilograme in 10 zile. Dieta de 1200 de calorii

 

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply