Gradini verticale, decor pentru fatadele blocurilor

0

Vertical-Garden-Paris-2Imaginile toate sunt din Paris, dar solutia acestor gradini verticale se pot aplica oriunde. Aceste gradini verticale sunt realizate de Patrick Blanc, un peisagist excentric si un inovator in domeniul gradinilor verticale.

Citeste si: Vita salbatica, culoare pentru ziduri si garduri

Solutia gasita de autor a fost aceea de a imbina mai multe tipuri de plante agatoatoare. Toate gradinile verticale au mare avantaj ca se dezvolta foarte repede. Aceasta gradina veritcala a avut nevoie doar de 7 saptamani pentru a ajunge foarte aproape de forma finala.

Citeste si: Cea mai mare gradina verticala din lume

Ideea gradinilor verticale este una din cele mai bune solutii pentru a repopula jungla urbana cu verdeata. Investitia este minima, intretinerea nu este foarte costisitoare, aceste gradini verticale avand nevoie de mana unui gradinar care sa le tunda si sa le ingrijeasca de cel mult doua-trei ori pe an. Dar efectul vizual este minunat.

Citeste si: Gradini verticale

Parisul se pragateste pentru Ziua Pamantului iar unul din planurile administratiei locale este sa inverzeasca toate fatadele cladirilor care se preteaza la o astfel de interventie.

Astfel de gradini verticale pe fatadele blocurilor au avantajul de a regla temperatura interioara din locuinte, mai ales vara, ceea ce implica o dubla utilitate: estetica si ecologica. Afla aici toate avantajele gradinilor verticale.

Sursa: decoist

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply