Gardul casei si aproape totul despre el

0

Gardul casei (4)Gardul casei este esential. Gardul casei face parte din decor, delimiteaza curtea si gradina, este elementul de protectie si ofera intimitate.

Gardul casei (1)Cel mai des gardul casei este facut din lemn. Gardurile din lemn sunt cele mai atractive si sunt foarte populare. Gardul casei, facut din lemn poate sa fie din lemn de esenta de pin, brad, molid, lemn de cedar sau stejar (in general sunt preferate esentele tari).

De asemenea, pentru gardul casei se poate folosi si o combinatie intre lemn si metal pentru a reduce riscul deformarilor si putrezirii, dar si pentru a creste durabilitatea gardurilor

Citeste si: Renovarea gardului

Gardul casei simplu – din piloni si scanduri, este probabil cel mai comun tip de gard facut din lemn.

Acest tip de gard este alcatuit din piloni verticali pe care sunt prinse, in cuie, scanduri din lemn. Aceste scanduri pot avea un finisaj terminal rotund, drept sau rustic (finisat sau nefinisat).

De obicei acest tip de gard este folosit pentru delimitarea perimetrelor pentru ferme sau imprejurul caselor, de cele mai multe ori cu scopul de a mentine aminalele, precum caii, vacile, oile sau caprele protejate si intr-un mediu semi-controlat. Acest tip de gard este extrem de util in zonele deschise, precum campuri, zonele de ses, munte sau podis, deoarece nu obstrictioneaza vederea. Un alt avantaj al acestui tip de gard este ca poate fi personalizat dupa nevoile fiecaruia.

Gardul casei (2)Citeste si: Garduri ieftine si bune. 5 idei

Gardul casei in zig-zag este tipul de gard cu aspectul cel mai rustic dintre toate tipurile de garduri lucrate din lemn.

Scandurile orizontale, care sunt de cele mai multe ori nefinisate (unele pot avea chiar si scoarta de copac inca pe ele) sunt interpuse unele cu altele, formand o structura de zig-zag ce poate fi fixata la capete pentru a oferi rezistenta.

Gardul casei (1)Colturile acestui tip de gard pot fi fixate cu suruburi, cuie sau propteli din lemn (metoda traditionala de a construi gardurile in zig-zag). Acest model de gard nu este unul neaparat estetic, rolul sau principal fiind de a delimita proprietati sau de a tine animalele in interior sau in exterior in functie de zona in care este construit. Acest fel de gard este preponderent gasit in zonele rurale sau in ferme unde exista fauna salbatica.

Citeste si: Gard din piatra de rau. Modele si idei

Gardul casei tip scandura langa scandura a devenit o optiune comuna datorita faptului ca dupa constructia unei case raman destule scanduri pentru construirea unui gard. Pentru acest tip de gard, scandurile sunt finisate, pentru a avea un aspect frumos si neted, apoi sunt fixate pe piloni verticali. In general si pilonii sunt finisati (si au un aspect paralelipipedic), ceea ce confera un aspect curat, estetic care completeaza casa. Spre deosebire de gardul in zig-zag sau gardul casei este realizat simplu. Scandurile sunt fixate de piloni prin cioplirea capetelor fiecarei scanduri pentru a le putea fixa in canelurile de pe piloni cu ajutorul suruburilor sau cuielor, ceea ce face procesul de asamblare eficient si usor de efectuat.

Sursa foto: freedigitalphotos.net/

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply