Gardenia, sfaturi de îngrijire

0

Gardenia face parte dintr-o specie de flori ornamentale din familia cafelei originară din Africa. Cea mai răspândită specie este Gardenia jasminoides, care crește în ghiveci până la o înălțime de 45 de centimetri și este cultivată pentru frunzele sale frumoase și florile cu un parfum foarte dulce.

geddes-rd-wa-651864_1280

Gardenia este o plantă pretențioasă, având nevoie de o temperatură constanța, situată undeva între 20 și 25 de grade Celsius, umiditate ridicată. Plantă are nevoie, pentru o bună dezvoltare de variații de temperatură între zi și noapte, așa că cel mai bine este să o ții în cameră de zi unde, în perioadă rece a anulului, să-i poți oferi variații de temperatură în decurs de 24 de ore.

Gardenia are nevoie de lumina indirectă și udare frecvență. Iarnă și toamnă, gardeniile trebuie păstrate la temperaturi de cel puțin 15 grade și trebuie udate pentru că solul să fie umed constant, iar dacă plantă înflorește pe timpul iernii, solul trebuie îmbogățit cu un îngrășământ lichid. Este necesar pentru plantă să stea într-un loc luminos, bine aerist și ferit de curenți de aer.

Plantă trebuie udată cu atenție, numai după ce apa din udarea anterioară a fost consumată. Nu suportă lipsă de apa, dar are probleme dacă primește prea multă. Gardenia este relativ dificil de îngrijit, dar merită din plin efortul pentru florile sale albe sau crem, minunat parfumate.

Bobocii florilor la Gardenia cresc încet, de la formarea bobocului până la înflorire putând trece chiar și 30-40 de zile. Florile sunt foarte sensibile, se ofilesc și cad la lumina slabă, exces de apa, sau lipsă apei și la schimbarea bruscă de temperatură. Dacă au condiții bune, florile rezită și o săptămâna. Perioadă de înflorire durează câteva luni, timp  în care are nevoie de îngrășământ, pe bază de fier.

Sursa foto: thinkstockphotos.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply