Florile lunii mai. O lista cu provocari

0

florile lunii mai (1)Luna mai este luna florilor asa ca o lista cu florile lunii mai este o provocare pentru cei care sunt iubitori ai florilor si pentru cei care au o bucatica de teren si o gradina cu flori. Florile lunii mai sunt insa si tot atatea idei pentru cei care au balcoane, terase si care au flori in jardiniere la ferestre sau in casa si isi doresc sa tina pasul cu florile de sezon.

ID-100174096Iata o lista cu florile lunii mai, dar nu avem nici pe departe pretenta ca am acoperit integral subiectul in conditiile in care este greu de cuprins complet, intr-o enumerare, toate florile lunii mai.

Panselutele sunt flori de luna, asa ca le poti avea proaspete si vesele toata vara, dar in luna mai aceste simpatice si gingase flori isi fac debutul pe …. scena.

Lalelele nu sunt in mod definitoriu printre florile lunii mai, dar in cursul lunii mai acestea sunt prezente in toate gradinile si in toate parcurile. Si pentru aceasta este ultima luna care le mai prinde in floare, le-am trecut pe lista cu florile lunii mai.

Sporul casei este una din cele mai populare plante de apartament. Se spune ca este una din plantele care poarta noroc in casa, dar luna mai este cea in care acestea pot fi scoase pe terase, in balcoane sau in gradina. Sporul casei o sa fie oricum una din cele mai bogate plante cu flori pe tot parcursul verii, fie ca este in casa, pe balcon sau in gradina.

Citeste si: Lacramioarele, flori de gradina si ghiveci

florile lunii mai (2)Petunia este si ea una din cele mai populare flori de gradina. Culorile delicate si aroma fina a florilor nu poate trece fara sa fie remarcata asa ca si petuniile sunt pe lista cu florile lunii mai. Petuniile infrumuseteaza gradinile, ghivecele si jardinierele incepand cu luna mai si o vor tine tot asa pana in septembrie.

Lavanda, cel mai bun relaxant natural (1)Margaretele apar spre finele lunii mai daca vremea este mai rece, dar sunt in mod cert printre vedetele lunii. Delicate, simpatice si foarte iubite, margaretele au si marea calitate de a creste singure fara nici un fel de pretentii spre bucuria ochiului si a sufletului. Oricum o cununita de margarete este obligatorie daca nu in cursul lunii mai, macar la inceputul lunii iunie.

Crinii fac parte din arsenalul greu si din lista nobila cu florile lunii mai. Renumiti atat pentru parfumul lor, dar si pentru frumusetea florilor crinii sunt obligatorii in orice gradina care se respecta.

Citeste si: Trandafirii pitici. Cum ii ingrijesti

Iasomia este unul din arbustii cu flori care infloresc abundent in cursul lunii mai,. Aroma inconfundabila aduce poezie in luna mai si incanta sufletul in prima luna de vara.

florile lunii mai (4)Azaleea infloreste in mod traditional in luna mai, dar poate rata momentul daca ploua prea mult sau daca este prea rece. Oricum  luna mai nu trece pana ce Azaleea nu infloreste. Excelenta si pentru gradina si pentru ghiveci, azaleea este un mic rasfat in orice gradina, pe care si-l poate permite oricine, mai ales ca este foarte putin pretentioasa.

florile lunii mai (6)Carciumaresele, vesele si colororate, sunt si ele pe lista cu florile lunii mai. Sunt plante rezistente care nu necesita ingrijire speciala.

Muscata este si ea una din cele mai iubite flori, iar luna mai este luna in care infloreste prima data dupe perioada de repaus. Viu colorate, parfumate si vesele, muscatele sunt o buna arma impotriva tantarilor. In plus infloreste in valuri toata vara si, daca are conditii bune si sta in casa, si iarna.

Citeste si: Primule, florile primaverii in plina toamna

Primula este si ea una din florile lunii mai. Gratioasa si frumoasa primula iubeste soarele, apa, pamantul permanent umed si mediul aerisit, asa ca este facuta pentru a impodobi gradinile si terasele, iar luna mai este momentul ideal pentru a scoate ghivecele cu primule afara sau pentru a planta rasaduri noi in gradina.

Luna mai nu ar fi luna mai, iar lista cu lorile lunii mai nu ar fi completa daca nu am mentiona trandafirul, floarea de gala a lunii mai. Trandafirul infloreste in luna mai si ramane asa pana o sa dea prima bruma. Frumusetea florilor de trandafir nu mai are nevoie de comentarii.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply