Floarea soarelui, floare decorativa pentru gradina

0

floarea soareluiFloarea soarelui este una dintre cele spectaculoase flori decorative pentru grădină.

Avantajele sunt numeroase, unul dintre ele fiind acela că o poți planta din luna mai până în iunie. Există un soi special de floarea soarelui, floare decorativă care are nevoie de condiții minime, este foarte puțin pretențioasă, crește repede și  nu are nici un fel de probleme legate de dăunători.

Citeste si: Cele mai parfumate soiri de iasomie

Floarea soarelui decorativă poate fi semănată direct în grădină sau în ghivece mari. Plantele sunt anuale, dar evoluează rapid, cresc frumos, sunt extraordinar de decorative și foarte ușor de îngrijit.

Ceea ce le trebuie este un sol afânat la plantare, care să dreneze bine apa și mult soare. Floarea soarelui este una dintre florile care au neapărată nevoie de soare pentru a crește frumos și pentru a-ți împodobi gradina, terasa sau balconul. Practic acestea au nevoie de 8-10 ore de lumină pe zi pentru a face flori frumoase.
Plantele au nevoie de apă și trebuie udate cu generozitate. Nu exagera însă și udă-le mereu după apus, sau dimineață înainte de răsărit. Este important ca până la răsărire să fie udate cu un jet de apă redus, sau cu stropitoarea pentru a nu mișca semințele din sol.

Plantă ajunge la maturitate în circa o luna de zile de la plantare și rezistă cel puțin trei-patru săptămâni înflorită. Floarea soarelui decorativă suportă orice fel de sol, o poți cultiva organizat sau în colțuri, pe lângă garduri ori în ghivece mari.

Citeste si: Cum faci să fie funcțională casa de la țară

Există mai multe soiuri de floarea soarelui decorativă, unele arată la fel ca cele de cultură industrială, dar sunt la o scară redusă, altele sunt modificate genetic  și au inflorescente bogate, având în comun cu cele lasate de Mama Natură doar numele și familia biologică. Dar frumusețea lor este desăvârșită.

Floarea soarelui decorativă are numele oficial Helianthus annuus. Planta nu crește mai mare de un metru și rezistă foarte bine și dacă sunt semănate în grupuri. Înainte de înflorire pot fi tăiate având o mare durată de rezistență în glastre.

Citeste si: 3 plante care infloresc noaptea

Poți semăna în grădină și floarea soarelui industrială. Florile sunt cel puțin la fel de frumoase, dar planta crește ceva mai greu și are neapărată nevoie de susținere și tratamente împotriva dăunătorilor. Este ideală pe lângă garduri sau în alte locuri unde să poată avea un suport, atâta vreme cât primește multă lumină de la soare.

Citeste si: Uleiul din seminţe de cânepă, minunea din farfurie

 

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply