Floarea de hartie. Cum ingrijesti bougainvillea

1

Bougainvillea sau floarea de hârtie este un arbust decorativ, unul dintre cei mai spectaculoși ideal pentru grădini și dedicat decorării pereților, pentru a forma bolte sau pentru a îmbrăca garduri. Floarea de hârtie provine din zonele tropicale, dar s-a adaptat bine și la condițiile de climă de la noi, mai ales cele din zona litorală și de câmpie. Unul din avantajele pe care le are floarea de hârtie este durata lungă a florilor și a perioadei de înflorire.

floarea de hârtie

Citeste si: Forsythia, arbustul cu flori de aur

Floarea de hârtie pot fi colorate de la roşu sau violet (cel mai des), dar apare și în galben și portocaliu intens. Florile au un aspect de hârtie, de unde îi vine și supranumele. Bougainvillea sau floarea de hârtie are nevoie de foarte multă lumină și se simte foarte bine în zonele în care poate fi ocrotită de curenți de aer rece, motiv pentru care crește bine pe pereții caselor, garduri sau locuri ferite. Floarea apare începând din mai și durează până la finele lui august. În funcție de soi are două perioade de înflorire – primăvara în mai-iunie și toamna august- septembrie.

Citeste si: Spânzul de grădină – sfaturi utile

Planta necesită cel puţin cinci ore de lumină directă pentru a înflori, iar dacă stă în semiumbră florile sunt rare și în culori pale. În anotimpul rece, floarea de hârtie trebuie bine protejață de frig pentru că moare la temperaturi mai mici de minus 15 grade Celsius.

Bougainvillea sau floarea de hârtie are nevoie de pământ format dintr-un amestec de muşchi de turbă, scoarţă de pin şi nisip (în proporția de 3/1/1) și nu tolerează solul din argilă. Ghiveciul sau solul trebuie bine drenat. Udarea se face ori de câte ori se usucă pământul de la suprafaţa. Planta iubeste apa de ploaie sau apa de fântână.

Floarea de hârtie este atacată de afidele așa că are nevoie de protecție și tratamente, pentru că acestea pot distruge complet planta, îndiferent cât este de mare sau bătrână. O bună soluție este să stropeștio planta cu soluție de apă cu săpun de casă (neapărat).

Citeste si: Ghiocei si branduse albastre. Primavara din gradina

Înmulţirea plantei se face prin butaşi plantaţi direct în sol şi acoperiţi cu o folie de polietilenă. Cel mai bine este să-ți procuri planta în ghiveci și să o transferi în grădină după două sezoane de înflorire. Bougainvillea sau floarea de hârtie are nevoie de fertilizatori naturali care trebuie aplicați după o udare abundentă a plantei.

Citeste si: Plantarea arbustilor fructiferi toamna

Bougainvillea sau floarea de hârtie se tunde toamna sau primăvara, după modelul arbuștilor decorativi. Tunderea trebuie să permită aerului să circule, iar frunzele și florile uscate sau ofilite trebuie îndepărtate pentru a stimula regenerarea.

Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comentarii Facebook

comentarii

Discussion1 Comment

  1. Gheorghe Daniel

    Nu sunt expert în domeniu dar mi-am cumpărat de două ori Floarea de hartie și prima s-a dus și abra ce am cumpărat-o pe a doua și mi-a căzut florile și din frunze. Ea este matura și asa ca am decis sa o replantez, nu am deranjat rădăcina și am pus un strat de pietricele și un strat de pământ de gradina și un alt strat de flori universale, între straturi am pus o pudra numita (soil plus) îngrășământ complex pentru plante 100% natural. Și am atașat în zona plantei un bec cu halogen. Și vad ca își revine ușor. Sper sa ajute pe cineva ☺️

Leave A Reply