Erbicide naturale. Cum le prepari

0

Erbicide naturale (3)Oricat de mica este gradina ta, burienile care cresc cu incapatanare sunt o problema pe care o poti rezolva cu erbicide naturale pe care sa le prepari singura.

Reteta si modul de aplicare pentru aceste erbicide naturale ti le spunem noi.

Poti scapa de burieni cu chimicale, dar poti sa folosesti erbicide naturale care te ajuta sa scapi de plantele nedorite si care pastreaza petecul tau de gradina in zona eco.

Erbicide naturale (1)Primul pas este sa jumulesti bine burienile. Trage-le cu nadejde cu tot cu radacina, apoi sapa pamantul. In locul in care acestea cresc toarna un amestec facut dintr-un litru de otet, trei linguri de sare si doi litri de apa. Solutia este suficienta pentru o suprafata de 2-3 metri patrati. O astfel de solutie se poate folosi doar o data pe luna, si niciodata nu se repeta operatiunea daca intre timp nu a ploua bine, pentru ca poti afecta calitatea solului din cauza sarii.

Citeste si: Cum cureti praful de pe frunzele plantelor din casa

O alta solutie pentru zonele cu burieni este sa prepari o solutie din apa si sapun de casa. Pune o bucata de sapun de casa, de circa 100 de grame intr-un litru apa. Razuie sapunul pin razatoare si lasa-l sa sta in apa circa doua zile. Solutia rezultata este perfecta pentru stropit frunzele burienilor. Acestea nu vor mai putea respira si mor. Completeaza apa si foloseste solutie de apa si sapun de fiecare data cand este nevoie. Poti adauga circa cinci litri de apa peste bucata initiala de sapun.

Trebuie spus ca aceasta solutie este cu adevarat eficienta daca este preparata din sapun de casa si numai din acest gen de sapun. Orice alte tipuri de sapun depasesc conditiile unui preparat eco. Foloseste o stica cu pulverizator fin si stropeste burienile de la mica distanta pentru a nu contamina plantele benefice din jur. Cel mai bun moment al zilei incare trebuie facuta operatiunea cu erbicide naturale este la miezul zilei, cand este soarele puternic. Evita sa aplici tratamentul cu erbicide naturale daca urmeaza sa ploua pentru ca o faci degeaba. Dupa tratarea cu solutia de apa si sapun, burienile mor in circa 48 de ore, deci ai nevoie de cel putin doua zile fara ploaie. Evident, terenul tratat cu erbicide naturale nu se uda cel putin trei zile.

Citeste si: Solutii eco cu ceai pentru intretinerea casei

O buna metoda care functionaza ca si erbicidele naturale sunt unele plante care opresc evolutia burienilor. Prirul, de exemplu, care este una din cele mai agresive si mai prolifice burieni are un inamic natural imbatabil in trifoiul alb, pitic. Trifoiul alb este extrem de spornic, ocupa repede locul pe care se pot dezvolta burienile si indeparteaza cu maxima eficiente multe din burienile de gradina. Trifoiul ingrasa pamntul pentru ca radacinile acestuia acumuleaza azot din atmosfera. Trifoiul este solutia cea mai buna pentru livezi pentru ca are capacitatea de a retine azot in sol si de a indeparta burienile.

Erbicide naturale (2)Trifoiul alb este excelent daca este plantat si intre straturile de legume. Asigura azot natural, retine apa in sol si impiedica cresterea burienilor. Pentru aceasta misiune trifoiul alb se poate semana toamna. iarna radacinile acestuia cresc, iar primavara o sa rasara inaintea burienilor pe care le va sufoca. Totul este ca situl de trifoi sa fie semanat exat printre randurile de legume. Si trifoiul trebuie tinut sub control, printr-o sapare a terenului, dar acesta dispare foarte repede si nu se extinde.

Citeste si: Scapa de tantari rapid si eficient

O alta solutie cu rezultate benefice in timp este cartonul. Ai nevoie de carton obisnuit, dar mai gros. Sapa pamantul pe suprafata de lucru pana la o adancime de 10-15 centimetri. Aseaza cartonul apoi uda-l bine. Acopera cartonul cu pamant. Soarele si aerul va usca toate semintele de burieni. Locul este perfect pentru plantat legume. Burienile care se afla sub patura de carton nu va putea ajunge la lumina, iar pamantul de curata intr-un an. Radacinile legumelor pot strapunge de sus in jos cartonul. In plus caronul este un ingrasamant natural care se descompune complet in doi ani.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

 

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply