Detaliile colorate, o nota personala pentru casa

0

Detaliile colorate sau cu alte cuvinte accentele de culoare, sunt cele care dau nota personală pentru casă, dar alegerea acestora nu este pe atât de simplă pe cât pare la prima vedere. Nu e suficient să vrei, acestea trebuie să fie și potrivite cu stilul tău, dar și restul elementelor din casă. Chiar dacă este vorba doar despre accente de culoare acestea  trebuie să fie în acord cu dimensiunea spațiului, tipul locuinței, funcționalitatea fiecărei camere, dar și cu aspectul general al casei.

Citeste si: Detalii de culoare fac din domitor o camera romantica

Detaliile colorate reușeșc să transmită o notă de exclusivism relaxată și firească, îndulcesc și personalizează decorul, dau farmec și ascund imperfecțiunile sau omisiunile de stil, pentru că toate detaliile colorate din casă au darul de a atrage privirea.

Detaliile colorate, o nota personala pentru casa

La capitolul accente de culoare intră în joc materiale, obiecte și amanunte din decorul casei care par la prima impresie să nu aibă nimic în comun, dar care reușesc să creeze o atmosferă inspirată și extrem de caldă.

Schemele cromatice folosite sunt destul de simple: perechi de culori complementare pentru spațiile de zi și culori pastelate pentru camerele de dormit. În felul acesta fiecare cameră în parte inspiră prospețime, naturalețe și o eleganță relaxată. Contribuie și materialele folosite. Suprafețele perfect șlefuite și tehnologizate, până la cele texturate, brute sau doar în mică măsură prelucrate. Detaliile colorate aduc camerelor contrastele de care e nevoie. Nu omite faptul că un alt contrast creator de impresii vizuale puternice este combinarea dintre elemente vechi și noi, fie că e vorba de piese de mobilier, mici obiecte decorative, materiale sau modele ale acestora. Acest truc aduce personalitate.

Detaliile colorate, o nota personala pentru casa

Citeste si: Living viu colorat. Excese si vitalitate

Detaliile colorate trebuie alese astfel încât să se completeze reciproc pentru a crea un decor unitar, natural și foarte personal. Evită să rezulte din amenajare un decor facut cu rigla și compasul, după toate canoanele regulilor pentru că o cameră de locuit, dintr-o casă nu trebuie să fie perfectă. Perfecțiunea este rigidă și blochează, inhibă. Caută armoniile firești, cele care depășesc tiparele și canoanele, dar care îți plac.

Detaliile colorate, o nota personala pentru casa

Citeste si: 7 reguli elementare pentru decoararea casei

Asimetriile și nepotrivirile atunci cînd folosești detalii colorate sunt cele care aduc viață și stil personal. Defectele sunt parte din viață, iar imperfectiunile lasă loc la cautarea perfecțiunii.

Sursa foto: pexels.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply