Decoreaza-ti casa cu flori naturale

0

Ador primăvara şi pentru mulţimea de flori colorate şi parfumate pe care le găsim în pieţe, potrivite pentru a face aranjamente deosebite în casă. Iată câteva idei despre cum îţi poţi înveseli locuinţa.

spring-flowers-623701_960_720

Sfat 1. Pentru ca florile să reziste mai mult, înainte să le pui într-o vază cu apă, taie-le oblic tulpina, la capăt, şi introdu-le câteva secunde în apă clocotită. Ţine minte: vazele trebuie umplute cu apă distilată sau apă plată, deoarece cea de la robinet e toxică pentru flori.

Sfat 2. Nu este obligatoriu ca toate florile să fie aşezate în vaze. Poţi folosi nişte pahare simple, nici prea înalte, nici prea scunde, în care să pui pietricele albe, mici (sau orez, dacă preferi), apoi să adaugi apă şi, la sfârşit, să faci loc în interior unui fir de zambilă.

Sfat 3. Cea mai uşoară metodă pentru a pune în valoare narcisele este să le egalezi tulpinile, apoi să le prinzi cu o panglică sau o eşarfă delicată, care să se asorteze cu culoarea lor.

hyacinth-747157_960_720

Sfat 4. Freziile sunt plante de grădină, prin urmare pune-le imediat în apă după ce le aduci în casă. De asemenea, nu le lăsa într-un mediu călduros în exces. Poţi să pui câteva fire într-un pahar înalt, plin cu apă, şi lângă el să aşezi lumânări simple, albe, fără parfum, pe care să le aprinzi doar seara.

Sursa foto: pixabay.com

Comentarii Facebook

comentarii

Leave A Reply